Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Yangının sönmesiyle birlikte iptallerin azaldığını, rezervasyonların arttığını görüyoruz

Muğla'nın Bodrum ilçesinde söndürülen yangınla ilgili konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 'normalleşme' sürecinden bahsetti. Ersoy, yangın bölgelerinde 'rezervasyonların arttığını' söyledi.

Mehmet Nuri Ersoy
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Bodrum ilçesinde yangından etkilenen bölgelere giden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yangının sönmesiyle iptallerin azaldığını, rezervasyonların arttığını söyledi. Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası ve Denizciler Derneği temsilcileriyle toplantı yapan Bakan Ersoy, Muğla'nın Marmaris, Bodrum ilçeleri ile Antalya'daki orman yangınlarının söndürüldüğünü hatırlattı.

Sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimin bölgeye hala yardım malzemelerinin geldiğini söylediğini anlatan Ersoy, "Burada artık yangın söndürüldü, yardım malzemesi göndermek yerine özellikle bölgenin halkımızdan ricası bölgeye gelip tekrar yemek yemeye başlamaları. Bölgeye yapabileceğimiz en büyük yardım normalleşme sürecine katkı sağlamak. Sönmüş olan yangından sonra hızlı şekilde normal düzene geçilmesi. Bu bağlamla ilgili bölge tüm hazırlıklarını tamamladı. Hayat hızlı bir şekilde burada normalleşerek, devam ediyor" diye konuştu.

'REZERVASYONLAR AKMAYA DEVAM EDİYOR'

Bir gazetecinin "İptallerle ilgili gelişme var mı?" sorusuna Ersoy, "Yangın sırasında geçici iptaller oluyor ama rezervasyonlar akmaya devam ediyor. Yangının sönmesiyle birlikte iptallerin azaldığını, rezervasyonların arttığını görüyoruz. Eski düzeye hızlı bir şekilde geleceğini düşünüyoruz. Havalimanındaki varışlarda da hızlı bir artış tekrar başladı. Bölge inşallah hızlı bir şekilde normale dönecek" yanıtını verdi. (AA)