Meydan sergisi Yapı Kredi Kültür Sanat'ta

Deniz Gül'ün son çalışmaları bir araya geldi: Meydan Sergisi 22 Eylül-31 Ekim'de gezilebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deniz Gül'ün son dönem çalışmalarını bir araya getiren "Meydan" adlı sergisi Yapı Kredi Kültür Sanat'ta açıldı. Gül, “Meydan"da bir arada yaşamanın izleriyle yazılmış kent mekanlarında ve meydanlarda, mesafelere, yakınlıklara ve birbirine temas eden öğelere bakıyor.

Deniz Gül sergide kenarlara, uçlara, katlara, içe gömülen parçalara, üst üste binmelere ve bunların çizgisel ilişkilerine odaklanıyor. Söylemsel belirlemelerin dışında başka yollarla bir alanı deneyimlemenin biçimlerini yüzeyde gezinerek irdeleyen sanatçı, “Meydan”da şeylerle (mekânlar, olaylar, nesneler…) kurulabilecek ilişkilerin çoğulluğuna, etkileşimlerine ve izlerine bakmaya çağırıyor.

Meydan sergisinin Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan bir de kitabı var. Deniz Gül, Derya Bayraktaroğlu, Kerem Ozan Bayraktar ve Kevser Güler’in yazıları ile Murat Aluçlu’nun fotoğraflarının yer aldığı kitabın tasarımını Ömer Ozan Erdoğan yaptı. Küratörlüğü Yapı Kredi Kültür Sanat Sergiler Direktörü Kevser Güler tarafından üstlenilen Meydan sergisine çevrimiçi etkinlikler de eşlik edecek.

Deniz Gül’ün mekanları ve sokakta olmayı deneyimlemeye dair önerilerinden yola çıkan sergi, 22 Eylül – 31 Ekim 2020 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. (HABER MERKEZİ)