'Aynı Rüyanın İçinde' sergisi Ara Güler Müzesi'nde

Aynı Rüyanın İçinde sergisi ziyaretçilerini bekliyor: Sergi, 28 Şubat 2021'e kadar açık.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şair ve yazar Ahmet Hamdi Tanpınar'ın metinleriyle foto muhabiri Ara Güler'in fotoğraflarını bir araya getiren "Aynı Rüyanın İçinde" sergisi devam ediyor. Sergi, 28 Şubat 2021'e kadar ziyaret edilebilecek.

1 Eylül'de ziyarete açılan sergiye ziyaretçi kabulü korona virüsü tedbirleri nedeniyle maske, mesafe ve hijyen kuralları gözetilerek yapılıyor.

'İSTANBUL ÜSTÜNE DÜŞÜNEN 2 SANATÇININ BİR ARAYA GETİRİLDİĞİ İLK PROJE'

Dergah Yayınları'yla birlikte hazırlanan 'Aynı Rüyanın İçinde' kitabı da sergiyle eş zamanlı olarak ziyaretçilerle buluşuyor. Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi Müdürü Umut Sülün, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada, "Sergi konseptini ve kitabın editörlüğünü Sakine Korkmaz yaptı. Bundan daha öncesinde bu Ali Sina Özüstün'ün bir projesiydi. Yaklaşık 3 sene önce hem müzemize hem de Dergah Yayınları'na Ahmet Hamdi Tanpınar'la Ara Güler'i bir araya getiren bir İstanbul hikayesi projesinden bahsetmişti. Ne yazık ki kendisini kaybettik. Biz de Dergah Yayınları da projeyi çok sevmiştik, kitabı hazırlandıktan sonra sergisini yapmak istedik. Sergiyi kitabın küçük bir yansıması gibi görebiliriz. Ara Güler ve Ahmet Hamdi Tanpınar, zaman zaman yazı ve fotoğraflarıyla bir araya gelmişler. İstanbul'la ilgili Tanpınar'ın yazdığı bazı yazılara Ara Güler'in fotoğrafları eşlik etmiş zaman içerisinde. Ancak, İstanbul üzerine düşünen ve hayal kuran 2 büyük sanatçının bir araya getirildiği ilk proje." ifadelerini kullandı.

Sergi,  28 Şubat 2021'e kadar ziyaret edilebilecek. (AA)