Abidin Dino: Kara İçinde Ak Bir Umut sergisi Galeri Selvin'de

"Kara İçinde Ak Bir Umut" sergisi ziyaretçilerle buluşuyor. Sergi, 17 Eylül'de açılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Abidin Dino'nun eserlerinin sergilendiği ''Kara İçinde Ak Bir Umut'' sergisi  17 Eylül-30 Ekim tarihleri arasında Galeri Selvin’de ziyaretçilerle buluşacak. Galeri Selvin ve Harmonyhip iş birliğiyle gerçekleşen sergide, ressam, karikatürist, yazar ve film yönetmeni Dino'nun yaşam öyküsünden pasajlar gösteren desenleri sergilenecek.

Seksene yakın eserden bir çoğunun ilk defa gün yüzüne çıkacağı sergide, Dino'nun çeşitli dönemlerden, çeşitli temalarla yaptığı seçkin desenler bulunuyor.

Galeri Selvin Kurucusu ve Küratör Selvin Gafuroğlu sergiye ilişkin, '' Çok sevdiğim saygıdeğer sanatçımız Türkiye'nin ilk avangard ressamı Abidin Dino'nun eserlerini sergilemek beni çok heyecanlandırıyor. Yaşadığı süre boyunca elinden sadece fırçası değil; kalemi de eksik olmamıştır. Her tema işleyişinde, dolaysız bir şekilde yaşadıklarını resim yoluyla aktaran Dino, insanlığı yakından ilgilendiren yöresel ve evrensel felaketler ve acılar karşısında duyduğu tepkileri eserlerine aktarmış. Hepimizin içinde yaşadığı sıkıntılı pandemi günlerinde hepimize tertemiz bir umut olacağını düşündüğümüz için sergimize ''Kara İçinde Ak Bir Umut'' ismini verdik '' ifadelerini kullandı.

Abidin Dino: ''Kara İçinde Ak Bir Umut''' sergisi 17 Eylül-30 Ekim 2020 tarihleri arasında Abdi İpekçi Caddesi No:38 Nişantaşı'nda ziyaret edilebilir. Galeri Pazar günü hariç diğer günler 11.00-19.00 saatleri arasında açık. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)