Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye sahnelendi

Taner Turan tek kişilik oyunda sahneye çıktı. Turan, "Günümüzle çok örtüşen bir oyun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye oyunu İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelendi. Tek kişilik oyunda sahneye çıkan oyuncu Taner Turan, Sait Faik Abasıyanık'ın hikayelerinin sahneye taşındığı gösteriyi, 2007 yılında vefat eden Savaş Dinçel'in uyarladığını ve oynadığını anımsattı.

Turan, "Geçen sene sezon başında oynamaya başladık. Garibaldi sahnesine uyarlanmıştı. Sait Faik'in İstanbul'daki yaşamını ve bu yaşamı sırasında yazdığı hikayelerle birlikte kendini anlattığı, aslında günümüzle de çok örtüşen bir oyun" diye konuştu.

Dinçel'in uyarlayıp Ozan Uçar'ın yönettiği tek perdelik oyunun dekor tasarımı Behlüldane Tor, kostüm tasarımı Mihriban Oran, ışık tasarımı Serhat Akın, müzikleri ise Oktay Köseoğlu tarafından hazırlandı.

Turan, hikayelerinde İstanbul'da yaşamanın zorluklarının yanı sıra insan sevgisinin ne kadar önemli olduğunu da anlatan Sait Faik'in pek çok insan tarafından yeterince tanınmadığını söyledi. Turan, "Yaşamı, doğayı, insan ve hayvan sevgisini kendine dert edinmiş bir insan. Oyunumuz, insanların birbirinden giderek uzaklaşmasını, sevgisizliğin aslında ne kadar kötü bir şey olduğunu, insanları yalnızlığa ve çaresizliğe ittiğini, doğanın korunması gerektiğini, insanlığın doğaya zarar verdiğini ve doğa sevgisini anlatıyor" dedi. (AA)

Etiketler tiyatro sahne