Leman dergisi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı çizdi

Leman dergisi, Ali Erbaş'ı kapağına taşıdı. Erbaş'ın kılıçla minbere çıkması, Galata Kulesi'ndeki hilti kullanılan restorasyonla birleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mizah dergisi Leman, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'nın açılışında 'Ayasofya: Fethin nişanesi, Fatih'in emaneti' hutbesini okumak için minbere kılıçla çıkmasını, Galata Kulesi'ndeki restorasyonda hilti kullanılmasıyla birleştirerek kapağına taşıdı.

Leman, Ak Parti rejiminin İstanbul'un iki simge yapısı olan Ayasofya Müzesi ve Galata Kulesi'ne karşı kültürel savaşına vurgu yaptı.

NE OLMUŞTU?

24 Temmuz'da Ayasofya'da 86 yıl sonra ilk cuma namazı kılındı. "Milletimizin derin bir yürek yarasına dönüşen hasreti sona eriyor. Yüce Rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun" diyen Ali Erbaş, hutbeyi okumak için minbere kılıçla çıktı.

12 Ağustos'ta da Galata Kulesi'ndeki restorasyon sırasında yapıya sonradan inşa edilen duvarların hilti ile yıkılma görüntüleri ortaya çıktı. Sosyal medyada kısa sürede gündem olan görüntüler büyük tepki toplarken, yetkililer konuyla ilgili harekete geçti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, "Hilti ile duvarlar da sıva sökümü yapılması tarafımızca da uygun görülmemekte olup, gereken müdahale yapılmış ve yapı müteahhitinin dikkati çekilerek gereken işlemlerin yapılmasına başlanmıştır" ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SANAT)