Burak Delier'in eserleri Berlin'de

Burak Delier'in çalışmaları Berlin'de sergileniyor: Sergi 3 Eylül'e kadar açık olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren, Almanya’nın en prestijli konuk sanatçı programlarından biri olan DAAD’nin davetiyle Berlin’de bir yıl geçiren Burak Delier'in son dönem iki işi Berlin Galeri Wedding’te  ‘And That Song Is Our Amulet’ sergisinde gösteriliyor. "And That Song Is Our Amulet" sergisi DAAD Berlin'deki Sanatçılar Programı'nın konukları olan; Burak Delier (* 1977, Türkiye), Ieva Epnere (* 1977, Letonya) ve Runo Lagomarsino (* 1977, İsveç) çalışmalarını sergiliyor.

DAAD Berlin'deki Sanatçılar Programı ile işbirliği içinde düzenlenen, Melanie Roumiguière ve Malte Roloff'un küratörlüğündeki Sos sergi programının bir parçası olan sergi Nataša Ilić ve Solvej Helweg Ovesen tarafından tasarlandı. Yapılan sunum, sanatın ve şiirin egemen siyasi, dini ve ekonomik sistemlere direnme gücünü araştırıyor. Sergi adını, Roberto Bolaño'nun sanatsal yaratımın gücünün yanı sıra hafıza ve hayal gücünün olduğu çağrılan Amulet (1998) adlı romanından aldı.

Sergideki eserlerde ayrıca, marjinalleştirilmiş veya dışlanmış kimlikler arasında ittifaklar kurma imkanı, geçmiş direniş biçimlerini hatırlama ve alternatif yaşam tarzlarını hayal etme konuları incelendi. Öne çıkan sanat eserleri kahramanca jestler veya ideolojik inançlardan ziyade; gevşek, yumuşak, savunmasız veya geçici topluluk ve dayanışma biçimlerinde belirsiz zamanlarda direnç ve koruma bulmanın yollarını sunuyor.

Burak Delier, Ieva Epnere ve Runo Lagomarsino'nun eserlerinin yer aldığı "And That Song Is Our Amulet" sergisi 06.08. – 03.09.2020 tarihleri arasında Berlin Galeri Wedding'te sergilenecek. Güncel hijyen kuralları geçerli olan fuarda, sergi alanına aynı anda en fazla 5 ziyaretçi kabul edilirken, ziyaretçilerden kendi yüz maskeleri getirmeleri de isteniyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)