SALT'ın yeni atölye programı başlıyor

SALT'ın atölyesi Çalışma Grupları online'da başlıyor. Proje, yıl sonuna kadar sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SALT’ın, salgın döneminde sanat üretimi ve paylaşım modellerini yeniden düşünmek, yerleşmiş pratiklerin sorgulanmasına aracılık etmek üzere gerçekleştirdiği sohbetler Çalışma Grupları’na dönüşüyor. Çalışma Grupları, Batu Bozoğlu’nun Acının Fotoğrafları: American Board of Commissioners for Foreign Missions Arşivi’ni Okumak, Burak Delier’in Ölüm/Hayat Olasılıkları adlı atölyeleriyle 6 Ağustos'ta başlayacak.

Online ortamda,  sınırlı sayıda kayıtlı katılımcıyla kapalı oturumlar olarak yapılacak Çalışma Grupları, literatür ve arşiv taramasının yanında çeviri ve tartışma seanslarından oluşacak. Araştırmaları başlatanların davet ettiği uzmanlar içeriğin zenginleşmesine katkı sağlarken her çalışmanın son oturumu sonuçların değerlendirmesine ayrılacak.

Proje, Can Altay, Sena Başöz, Hera Büyüktaşçıyan, Deniz Gül, Sibel Horada, Gülsün Karamustafa, Ali Miharbi, Hasan Özgür Top ve Oda Projesi’nin (Özge Açıkkol, Güneş Savaş ve Seçil Yersel) atölyeleriyle yıl sonuna kadar sürecek.

Program içerikleri ve atölyeler kapsamında herkese açık olarak düzenlenecek çevrimiçi konuşma ve sunumlar saltonline.org ve kurumun sosyal medya hesaplarında duyurulacak.