Nobel Ödül Töreni iptal edildi

Nobel Ödül Töreni korona nedeniyle yapılmayacak. Tören, 60 yıldır ilk kez iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç'te her yıl, 'Tıp, Fizik, Kimya, Edebiyat, Barış ve Ekonomi' kategorilerinde verilen Nobel Ödülü için korona virüsü nedeniyle bu yıl tören düzenlenmeyecek. 2020 Nobel Ödülü kazananları açıklanacak ancak her zaman 10 Aralık'ta düzenlenen ve yaklaşık 1.300 misafir ağırlayan tören devam etmeyecek.

Reuters'ın aktardığı habere göre, Nobel'i kazananları belirleyen Nobel Vakfı, kazananlara ödüllerinin yeni bir şekilde takdim edileceğini, kazananların kendi ülkelerinde veya büyükelçiliklerinde ödül alacağını duyurdu.

Nobel Vakfı Başkanı Lars Heikensten verdiği demeçte, "Nobel Haftası, salgın nedeniyle genelde olduğu gibi olmayacak. Bu, herkesin fedakarlık yapması ve tamamen yeni koşullara uyum sağlaması gereken çok özel bir yıl" ifadelerini kullandı.

Vakfın aktardığına göre, Nobel Ödül Töreni en son 1956 yılında Sovyetler Birliği’nin Macaristan’ı işgalini protesto amacıyla iptal edilmişti. Korona virüsü salgını, her yıl aralık ayının ikinci haftasında düzenlenen ödül töreninin 60 yıldır ilk kez iptal edilmesine neden oldu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)