Joan Miró sergisi erişime açıldı

SSM, Joan Miró sergisini online erişime açtı. Sergi, sanatçının 125 eserinden oluşuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabacı Müzesi (SSM), Katalan ressam ve heykeltıraş Joan Miró’nun olgunluk dönemi eserlerinden oluşan "Joan Miró: Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar" sergisini online erişime açtı. Sergi, Akdeniz coğrafyası ve insanından ilham alan Miró’nun kadın, kuş ve yıldız temalarına yoğunlaşarak, resim, baskı, heykel ve seramik dahil 125 eserinden oluşuyor.

Miró’nun olgunluk yıllarına odaklanan sergiden, digitalSSM kaynaklarıyla çevrimiçine taşınan eser seçkisi, sanatçının dağarcığındaki kadın, kuş, yıldız, ay, göz ve merdiven gibi unsurlarla kurduğu dili yansıtıyor. Sergide, sanatçının assemblage tekniğiyle bir araya getirdiği heykellerinin tüm aşamaları model ve çizimlerle beraber yer alıyor. Sergi kapsamında halı, dokuma ve şiir kitapları gibi sanatçının farklı tekniklerdeki çalışmaları da ziyaretçilerle buluşuyor. Ayrıca Miró’nun sanatını çocuklara tanıtmayı amaçlayan çocuk kitabı Ben Miró da erişime açıldı.

Miró’nun eserleri, Barselona’daki Fundació Joan Miró (Joan Miró Vakfı), Mallorca’daki aile koleksiyonu Successió Miró ve Mallorca’daki Fundació Pilar i Joan Miró (Pilar ve Joan Miró Vakfı) işbirliğiyle 23 Eylül 2014 – 1 Şubat 2015 tarihlerinde SSM’de sergilenmişti.

Sergiye SSM’nin internet sitesinden ve YouTube kanalından ulaşılabilir.