RTÜK, Sıla'nın Karanfil klibini yayından kaldırdı

RTÜK, Sıla'nın şarkısının klibini yayından kaldırırdı. Gerekçe: Sigaraya özendiriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sigara ile ilgili açtığı davalar ile tanınan ve aralarında ünlü isimlerin de olduğu pek çok kişiye sigarayı özendirdiği gerekçesiyle dava açan Sarıay Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Sıla'nın Karanfil şarkısını da şikayet etti.

Kural'ın şarkıda geçen 'Bi sigara yak' ifadesiyle ilgili şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı da konuyu Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı’na iletti. Bakanlık şarkı sözlerinde alkol ve tütün ürünlerinin kullanımını özendirici ifadeler kullanıldığını öne sürerek Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’na başvurdu. RTÜK yaptığı inceleme sonucu klibin yayından kaldırılmasına karar verdi. Karanfil klibi, sadece YouTube’ta yaklaşık 25 milyon izlenme rakamına ulaşmıştı.

RTÜK tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı'na gönderilen yazıda şöyle denildi: “Sıla Gençoğlu isimli sanatçının ‘Karanfil' isimli klibinin yayından kaldırılması hususunda medya hizmet sağlayıcılarla yapılan görüşmeler sonucunda, söz konusu video yayından kaldırılmıştır." (HABER MERKEZİ)