Cirque du Soleil, iflas başvurusunda bulundu

Cirque du Soleil, iflas başvurusunda bulundu. Topluluk, kendisini açık artırmaya çıkardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanadalı gösteri topluluğu Cirque du Soleil, korona virüsü salgını nedeniyle gösterilerinin yaz ayında da askıya alınmasının ardından 3 bin 480 kişiyi işten çıkardı ve iflas başvurusunda bulundu.

Cirque du Soleil Entertainment Group Başkanı ve CEO’su Daniel Lamarre yaptığı açıklamada, “"Cirque du Soleil, son 36 yıldır son derece başarılı ve kârlı bir organizasyon oldu. Ancak, covid-19 nedeniyle tüm gösterilerimizin zorla kapatılmasından bu yana sıfır gelirle hareket eden yönetim, şirketin geleceğini korumak için kararlı davranmak zorundaydı" ifadelerini kullandı.

20 milyon dolarlık başlangıç fiyatı ile kendisini açık artırmaya çıkaran Cirque du Soleil web sitesinde, "2020'nin geri kalanının mali bilinmeyenlerine rağmen Cirque du Soleil, sağlık ve güvenliğin izin verdiği aşamada dönmeye kararlı. Salgın kontrol altına alındıktan sonra, hükümet tarafından uygulanan karantina ve seyahat kısıtlamalarında bir rahatlama getirildiğinde, yeni kurumsal yapıya uygun olarak performanslar devam edecek. Askıya alınan ve yeniden planlanan performanslar için biletler geçerliliğini koruyor" açıklamasını yaptı. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)