Kadınlar için ilk küresel dijital festival: WOW Global 24

WOW Global 24, 27-28 Haziran’da: Festivalde, kadınlara ve kız çocuklarına odaklanılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyada ilk kez kadınlar ve kız çocuklarını ele alan küresel dijital festival WOW Global 24, 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Birleşik Krallık merkezli WOW Vakfı önderliğinde 24 saat boyunca tüm saat dilimlerinde düzenlenecek olan festival Türkiye, ABD, Pakistan, Ürdün, Nijerya, Birleşik Krallık, Brezilya, Avustralya ve Hindistan’dan konusunda uzman kadınların katılımıyla online olarak yapılacak.

Festivalde korona virüsünün getirdiği ve şiddetlendirdiği ayrılık, yoksunluk ve eşitsizliğe yanıt olarak dünya çapında kadınlara ve kız çocuklarına odaklanılacak.

FESTİVAL, TÜRKİYE’DE 2 SAAT SÜRECEK

Festival kapsamında 27 Haziran Cumartesi günü Türkiye’ye ayrılan iki saatlik zaman diliminde performanstan söyleşiye, filmden tiyatroya uzanan çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 18.00-20.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan program Gaye Su Akyol’un açılış videosuyla başlayacak.

Türkiye’ye ayrılan bölümü, Kalben’in Dünya Kadınları Festivali’ne özel mesajı ile son bulacak olan programa katkı sunan kurum ve kişiler şöyle: Barış İçin Müzik Orkestrası, #Susmabitsin Platformu, BGST Tiyatro ve Kardeş Türküler, Havle Derneği, şef Takuhi Tovmasyan, gazeteci Pınar Öğünç, Sabancı Vakfı, Hrant Dink Vakfı, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, İKSV, SES Eşitlik Adalet Kadın Platformu, Engelli Kadın Derneği’ni temsilen klinik psikolog Beyza Ünal ve Erişilebilir Her Şey İnisiyatifi.

Festival iki gün boyunca British Council’in internet sitesinden ücretsiz olarak takip edilebilecek.

WOW İSTANBUL FESTİVALİ

British Council işbirliğiyle 2021'de İstanbul'da gerçekleşecek olan Women of the World (WOW) İstanbul Festivali küratörü ve British Council Sanat Direktörü Esra A. Aysun ve WOW İstanbul danışma kurulu üyeleri Asena Günal, Rümeysa Çamdereli, Özlem Ece ve Ülker Uncu’nun katkıları ve British Council Sanat Müdürü Su Başbuğu’nun yapımcılığındaki programda, Türkçe olarak gerçekleştirilecek performans, konuşma, müzik, tiyatro, söyleşi, film gösterimi ve daha fazlası, İngilizce altyazıyla tüm izleyicilerin erişimine sunulacak.