Beyoncé'den siyahlarla dayanışma: Yumruklarını havaya kaldır

Beyoncé, yeni şarkısı Black Parade’ı dinleyicilerle paylaştı: Yumruklarını havaya kaldır, siyah aşkı göster.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikalı şarkıcı Beyoncé, siyahlara ait işletmeleri desteklemek için bir girişimde bulunacağını duyurduktan birkaç saat sonra yeni şarkısı Black Parade’ı dinleyicilerle paylaştı.

Black Parade, güçlü şarkı sözleriyle polis zulmüne ve siyahların acı tarihine dair önemli mesajlarıyla oldukça dikkat çekiyor. Şarkı sözleri de kendisine ait olan Beyoncé, Black Parade aracılığıyla George Floyd protestolarına olan desteğini açıkça gösteriyor.

“Yumruklarını havaya kaldır, siyah aşkı göster,” diyen şarkıcı, sözlerine “Halkım için barış ve daha iyi şartlar istiyorum,” ile devam ediyor.

Beyoncé yeni şarkısını Amerika’da siyahların köleliğinin bittiği gün olan Juneteenth’te yayımlayarak birçok önemli mesaj da verdi. Beyoncé’nin bağlı olduğu eyalet olan Teksas’ta kutlanan Juneteenth, günümüzde tüm Amerika’da yaygın biçimde kutlanıyor. Kimi zaman Kurtuluş Günü (Emancipation Day) veya Siyah Özgürlük Günü (Black Independence Day) adlarıyla da gerçekleştirilen kutlamalar, son dönemde yaşanan ırkçı cinayet ve protestolarla önemini daha da arttırıyor.

​Black Parade, Beyoncé’nin geçtiğimiz yıldan beri yayımladığı ilk tekli olarak da ön plana çıkıyor. Şarkı içerdiği etnik mesajlara paralel olarak Covid-19 sürecine dair göndermeleriyle de özel bir anlam ifade ediyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)