Hasan İzzettin Dinamo mezarı başında anıldı

Yazar ve şair Hasan İzzettin Dinamo, 31'inci ölüm yıl dönümünde İstanbul'daki mezarı başında anıldı. Anma törenine Dinamo'nu ailesi, sevenleri ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar, şair Hasan İzzettin Dinamo’nun ölüm yıl dönümü nedeniyle İstanbul'daki Florya Şenlikköy Mezarlığı’nda düzenlenen anma programı düzenlendi.

Dinamo’nun ailesi, Türkiye Yazarlar Sendikası ve yazarın eserlerini yayınlayan yayınevinin düzenlediği anma etkinliğine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da katıldı.

Programda konuşan Ekrem İmamoğlu, Hasan İzzettin Dinamo’yu 1990’lı yıllarda keşfettiğini ve ilk kitaplarını da sahaflarda bulup edindiğini söyledi.

Kitaplarını ilk okuduğunda üzüldüğünü söyleyen İmamoğlu, "Çünkü, çok daha fazla bilinmeliydi ve hissedilmeliydi. Bunu bir eksiklik olarak, hep ilk günden beri söylerim ve dillendiririm. Son yüz yılın en önemli yazarlarından biri olan Yaşar Kemal’in kendisinden neredeyse, 'Üstadım' diyecek şekilde söz etmesi ve onun dilini edebiyat adına çok kıymetli sözlerle tanımlaması çok önemli ve değerli" dedi.

'BARIŞIN NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞUNU HİSSETTİRDİ'

"Kendisiyle aynı ilçede doğmuş olmakla da aramızda kıymetli bir bağ var" diyen İmamoğlu, "Okuyucusu olduğum kadar, bundan sonra toplumumuzun kendisini tanıması ve hissetmesine dönük de etkin bir birey olacağımı, şimdiden söylemek isterim" şeklinde konuştu.

Dinamo'nun kitaplarında barışın ne kadar değerli olduğunu gördüğü belirten İmamoğlu, "Kendisinin bana eserlerinde sağladığı en önemli duygu, savaşın aslında ne kadar acı olduğunu, barışın ne kadar kıymetli olduğunu ve barışa dair çok büyük mücadeleleri vermek zorunda olduğumuzu hissettirmesiydi. Bu yönüyle de hep hafızamda kalacak. Kendilerinin mezarının burada olduğunu arkadaşlarım bana haber verince, hemen gerekeni, yakışanı, İstanbul halkı adına yaparak, sorumluluğumuzu yerine getirdik" ifadelerini kullandı.

Dinamo’nun eserleri yayınlayan Tekin Yayınevi'nin yönetici Elif Akkaya da İmamoğlu’na, mezarın yeniden yapılması konusunda gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Akkaya, "Sayın Başkanın, Türk edebiyatının hem geçmişini hem geleceğini sahiplenip bu konuda duyarlılık göstermesi bizim için çok değerli. Bu mezar 31 yıl sonra yeninden yapıldı” dedi.

Anma programının ardından Elif Akkaya, İmamoğlu’na Dinamo’nun şiir kitabını hediye etti. (HABER MERKEZİ)