Rezan Has Müzesi kapılarını açıyor

Rezan Has Müzesi ziyarete açılıyor. Müze, 15 Ağustos’a kadar ücretsiz gezilebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rezan Has Müzesi 15 Haziran’da kapılarını yeniden ziyarete açıyor. Ziyaretçiler ve çalışanlar için tüm hijyen önlemlerinin alındığı belirtilen Rezan Has Müzesi’nde ziyaret saatleri her gün 10.30-15.30 olarak güncellenirken, gişede fiziksel temasın önlenebilmesi için müze 15 Ağustos tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

Rezan Has Müzesi karantina döneminde, Cibali Tütün ve Sigara Fabrikası’nın mirasçısı olarak fabrikadan eserleri dijital ortamda paylaşırken, çocuklara da Antik Yunan mitolojisinden tanrı -tanrıça serisini sundu. Bu seride her bir tanrı-tanrıçanın niteliği ve öyküsü paylaşıldı.

TÜRKİYE’DE ONLİNE AÇILAN İLK SERGİ

Rezan Has Müzesi’nin korona virüsü nedeniyle dijital ortamda hayata geçirdiği, Anadolu’nun kaybolan dillerinin insanlık için önemini anlatan ve yazı ile dilin toplumlar üzerindeki etkisini gözler önüne seren “Kayıp Dillerin Fısıldadıkları” sergisi Türkiye’de online açılan ilk sergi olma özelliğini de taşıyor. Sergi, www.kayipdiller.com adresinden ziyaret edilebilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)