Arter 16 Haziran’da açılıyor

Arter, 16 Haziran’da kapılarını açıyor. Ziyaretçiler maskeyle kabul edilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınına karşı alınan sağlık tedbirleri kapsamında 14 Mart’tan bu yana ziyarete kapalı olan Arter, 16 Haziran Salı günü kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor. Gerekli sağlık tedbirlerinin uygulanacağı bu dönemde, ziyaretçilerini gerekli hijyen tedbirleriyle ağırlayacak olan Arter, Pazartesi hariç her gün 11:00–17:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Ziyaretçiler sosyal mesafe kuralları doğrultusunda kısıtlı kapasiteyle ve maskeyle kabul edilecek. Girişte ateş ölçer uygulamasının yapılacağı binanın yanı sıra ücretsiz Arter servisleri de düzenli olarak dezenfekte edilerek hizmet vermeye devam edecek.

REHBERLİ SERGİ TURLARI DÜZENLENECEK

Kitabevi ve Bistro by Divan’ın da gerekli sosyal mesafe ve hijyen tedbirleriyle açılacağı, arka bahçe ve terasın kullanımda olacağı Arter’de Sevgi Gönül Oditoryumu, Karbon, Kütüphane ve Atölye bir süre daha kapalı olacak. Etkinlik Programı kapsamındaki fiziksel mekânda gerçekleşen programlara bir süre ara verilirken, rehberli sergi turları sınırlı sayıda katılımcıyla düzenlenmeye devam edecek.

Cevdet Erek’in Bergama Stereotip ve Nevin Aladağ’ın İzler başlıklı yeni sergileri, 16 Haziran’da tekrar ziyaretçilerle buluşacak. Nevin Aladağ’ın, Arter Koleksiyonu’nda yer alan ve Türkiye’de ilk kez Arter’de sergilenen İzler adlı üç kanallı video yerleştirmesi ise Mart ortasında ziyarete açılmış ve sağlık tedbirleri öncesinde yalnızca iki gün izleyiciyle buluşabilmişti. Sağlık tedbirleri nedeniyle Arter’in geçici olarak ziyarete kapandığı dönemde devam etmekte olan açılış sergileri de 26 Temmuz’a kadar görülebilecek.

#EVDEÇAL ÇEVRİMİÇİ OLARAK DEVAM EDECEK

Aynı zamanda, #evdeçal başlığı altında koleksiyonundan sunduğu video seçkilerinin ikincisini internet sitesi üzerinden erişime açan Arter’in rehberli turları, çocuk atölyeleri ve Evden Anlat buluşmaları da Haziran ayı boyunca çevrimiçi olarak devam edecek.

Ziyaret ve ulaşımla ilgili güncel bilgilere buradan ulaşılabilirsiniz. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)