Oruç Aruoba'nın ardından...

Oruç Aruoba’nın vefatının ardından sosyal medyada çok sayıda yorum yazıldı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Önde gelen düşünürlerden Oruç Aruoba'nın vefatı, büyük üzüntüye neden oldu. Geride çok sayıda eser bırakan Aruoba'nın ardından yüzlerce kişi sosyal medyada da düşüncelerini paylaştı...

Oruç Aruoba hakkında yazılanların bir kısmı şöyle:

Yazar Ahmet Ümit: Sözcüklerle hayatı anlamlandırmaya çalışanlar, sözcüklerden oluşan, tamamlanmamış bir anıt bırakırlar arkalarında. Kendilerinden sonra gelenler biraz daha tamamlasınlar diye. Sözün bittiği yer ölüm değil hayattır bazı insanlar için...

Yazar Murat Meriç: Ah be! “Doğru olmasın” dediğimiz haberlerden... Çengelköy çakarını kim gözleyecek şimdi? Martıların sevincini? Erik ağaçlarının dallarındaki yükü kim hesaplayacak peki? Gençliğimde çok sarstı beni. Hâlâ bir sürü şeyi merak ediyorsam, hep soruyorsam, sayesinde.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu: Oruç Aruoba. Çocukluğumuz... İlk gençliğimiz... Ne çok şey öğrendik sizden. Gidişinizi kelimelerinize saracağız. Nur içinde uyuyun.

Psikolog ve yazar Cem Mumcu: Gitmek istemişsin. Ara ara bir kaç kelime gönderirim sana. Görüşmek üzere.

Şair Orhan Alkaya: Uğurlar olsun sevgili dostum.

MEHMET ALİ ALABORA: Bir adamdan çok şey öğrendim. Bir adam düşünme biçimimi, bakış açımı çok değiştirdi. Hâlâ bazı meselelere ondan öğrendiğim yöntemlerle bakarım. O adam Oruç Aruoba ve artık yok. Bir parçam eksilmiş gibi oldu bu sabah.

(HABER MERKEZİ)