İstanbul Müzik Festivali’nden ‘Müzisyen Destek Fonu’

İstanbul Müzik Festivali, yeni bir destek fonu oluşturdu: Müzisyenlere maddi destek sağlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, gösteri sponsorlarından da biri olan STONELINE’ın desteğiyle “Müzisyen Destek Fonu” projesini hayata geçirdi. “Müzisyen Destek Fonu” projesi, herhangi bir kamu kurumunda veya özel orkestrada kadrolu olarak çalışmayan ve korona virüsü salgını nedeniyle serbest çalışmalarına ara vermek zorunda kalan profesyonel müzisyenlere, dijital platformlarda performans imkânı sağlayarak destek olmayı amaçlıyor.

FONA BAŞVURU ŞARTLARI

Müzisyen Destek Fonu’na Türkiye’de ikamet eden, lisans eğitimini tamamlamış, konservatuvar mezunu, Türkiye’de konser veren profesyonel orkestra veya topluluklarla Ocak 2018-Ocak 2020 tarihleri arasında serbest orkestra müzisyeni olarak çalışmış ve herhangi bir devlet kurumunun, özel kurumun veya orkestranın kadrosunda yer almayan adaylar başvurabilecek.

Başvurular, İstanbul Müzik Festivali Direktörü Efruz Çakırkaya’nın yönetiminde, Orhun Orhon (Orkestra Şefi), Oğuzhan Kavruk (Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü ve 1. Şefi), Özge Tanrıver (İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü), Ahmet Rahtuvan (Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Müdür Yrd, Korno Sanatçısı), Ozan Göktan (Filarmonia İstanbul ve İstanbul Oda Orkestrası Müdürü, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Korno Sanatçısı) ve Doğukan Çokşeker’in (CRR Senfoni Orkestrası Müdürü) danışman olarak yer aldığı bir kurul tarafından değerlendirilecek.

Festival yönetimi tarafından belirlenen müzisyenler, İstanbul Müzik Festivali sosyal medya hesaplarından yayımlanacak “Müzikli Sohbetler” yayınına katılarak ve yayında gösterilmek üzere çevrimiçi platformlar üzerinde kaydettikleri bir performansı ileterek 1.000 TL destek almaya hak kazanacak.

‘MÜZİKLİ SOHBETLER’İN İLK KONUĞU GÜLSİN ONAY

Türkiye’den klasik müziğin ünlü isimlerinin de fondan yararlanacağı, moderatörlüğünü keman sanatçısı ve orkestra şefi Hakan Şensoy’un üstlendiği “Müzikli Sohbetler” programının ilk konuğu piyanist Gülsin Onay olcak. Sohbet ve kısa bir dinletiden oluşacak Müzikli Sohbetler, Haziran ayında İstanbul Müzik Festivali’nin sosyal medya hesaplarında yayımlanmaya başlayacak.

İstanbul Müzik Festivali tarafından hayata geçirilen proje başvuruları 22 Mayıs’ta tarihinde başladı. 30 Haziran’a kadar sürdürülmesi planlanan proje başvuruları muzik.iksv.org adresinde yer alan başvuru formu aracılığıyla yapılacak. (Kaynak)