'Türkiye'de Muhalif Müziğin İzlekleri' serisi başladı

Helezonik Kreşendo'nun Türkiye'de Muhalif Müziğin İzlekleri serisi başladı. İlk konuk Livaneli.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Helezonik Kreşendo ekibi “muhalif müzik içerisindeki mevcut birikimi açığa çıkarmak, bugünün tartışmalarını geliştirmek ve bu yolla yarının muhalif müziğini güçlendirmek” amacıyla Türkiye'de Muhalif Müziğin İzlekleri video-röportaj serisi başlattı. Serinin ilk bölümünde sanatçı Zülfü Livaneli yer aldı.

Livaneli ile, modern halk müziğinin gelişim seyrinden içererek aşmaya, sürgün yıllarından, farklı ülkelerdeki müzisyenlerle ortak çalışmalara kadar pek çok şey konuşuldu. Seride Murat Meriç, Ayşe Tütüncü, Deniz Durukan, Vedat Yıldırım, Boykot ve daha birçok müzisyen ve müziğe kafa yoran kişinin cevapları ilgilerle buluşacak.

Helezonik Kreşedo, yaklaşık bir yıldır Türkiye’nin çeşitli kentlerinde ‘Türkiye’de Muhalif Müziğin İzlekleri’ isminde bir sunu-dinleti düzenliyor. Ekip, Anadolu’nun direniş geleneğinden, günümüzün mücadelesine uzun bir yolculuğu dinleyicilerle buluşturuyor.

Youtube üzerinden yayınlanan videolarının yanı sıra, bu röportajları, kitaplaştırmayı da düşündüklerini ifade eden ekibin yaptığı çalışmalar sosyal medya hesaplarından ve web sitelerinden helezonikkresendo.com de takip edilebiliyor.

İlk bölüme buradan ulaşılabilir. (HABER MERKEZİ)