Yapı Kredi Yayınları sanal dünyada

YKY online etkinlikler düzenliyor. Etkinlikler, sosyal medyada yayımlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını nedeniyle bir süreliğine kapılarını ziyarete kapatan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, okurları sanat ve edebiyatla online olarak buluşturmayı amaçlıyor. Kurum bu ay Sanat Dünyamız dergisinin Mayıs – Haziran sayısının tamamını erişime açtı. 1974'ten bu yana yayımlanan dergi, ilk kez online olarak okurlara sunuluyor.

Yapı Kredi Yayınları, ‘Kitap Hayattır’ sloganıyla sosyal medya hesaplarında kitaplarından sayfalar ve yazarlarından videolar paylaşıyor. Yapı Kredi Yayınları çocuk kitabı yazar ve çizerlerinin okurları için hazırladığı videolarda bu hafta Feridun Oral’ın hazırladığı “Bir Lokmalık Filmler” yer alıyor.

Yapı Kredi Yayınları ekibinin şu sıra okudukları kitaplardan bölümler seslendirdiği videolar ve her gün paylaşılan oyunlar, deneyler ve bütün ailenin katılabileceği etkinlikler de Yapı Kredi Yayınları Instagram hesabında yayınlanıyor.

SANAT DÜNYAMIZ ONLINE ERİŞİMDE

Yapı Kredi Yayınları, Sanat Dünyamız dergisinin Mayıs – Haziran sayısının tamamını erişime açtı. 1974'ten bu yana yayımlanan dergi, ilk kez online olarak okurlara sunuluyor.

Sanat Dünyamız dergisi, 176. sayısında kapağına ses sanatına odaklanan Sesli İşler dosyasını taşıdı. Dergide pandemi sürecinin sanata etkilerine dair yer alan yazılar da içinden geçtiğimiz döneme kapsamlı bir bakış sunuyor. Dergiye buradan ulaşabilirsiniz:

SERGİ

Belçika Ku Leuven Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Luc Sels, 12 Mayıs Salı günü Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Twitter, Facebook ve Instagram sayfalarında disiplinler arası bir araştırma olan Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos sergisini anlatıyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, şu ana kadar Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos, Hoşgeldin Gazi, Turhan Selçuk Retrospektifi, Tombak, Orhan Pamuk ‘Balkon’ ve İlhan Berk 100 Yaşında gibi ses getiren sergilerinin üç boyutlu sanal turlarını ziyaretçilere açtı.

ETKİNLİKLER

kitap-lık dergisi, ölümünün 60. yıl dönümü vesilesiyle Ocak-Şubat sayısında Nahid Sırrı Örik’i kapsamlı bir dosyayla ele almıştı. Dosyaya katkıda bulunan Bahriye Çeri, Hasan Bülent Kahraman, Nilgün Firidinoğlu, Serdar Soydan ve derginin editörü/yazar Murat Yalçın, 13 Mayıs Çarşamba günü Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Youtube kanalında Örik’i anmak üzere bir araya geliyorlar.

KONSER

Murathan Mungan kendi metinlerinde çok sevdiği şarkıcıların, şarkıların, bestekâların, güfte yazarlarının sesini sık sık duyurur. Medeni Aziz Efendi, Sevim Şengül, Nikoğos Ağa, Şevki Bey onun eserlerinde karşımıza çıkan bestecilerden bazılarıdır. Edebiyatımızın usta isimlerinin eserleriyle klasik Türk müziğini bir araya getiren Harf’ten ve Nota’dan başlıklı dinleti dizisinin bu programında, bu şarkıları dinletilecek. Konser 16 Mayıs Cumartesi saat 17:00’da Youtube kanalında yayımlanacak.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık sosyal medya hesapları için:

https://www.youtube.com/YapiKrediKulturSanatYayincilik

https://www.facebook.com/YapiKrediKulturSanat

https://twitter.com/YapiKrediKultur

https://www.instagram.com/yapikredikultursanat

https://www.facebook.com/YapiKrediYayinlari/

https://twitter.com/YKYHaber

https://www.instagram.com/yapikrediyayinlari/