İstanbul Caz Festivali Uluslararası Caz Günü'nü iki etkinlikle kutlayacak

İstanbul Caz Festivali, Uluslararası Caz Günü'nü online olarak kutluyor: İki etkinlik düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, Uluslararası Caz Günü kutlamaları kapsamında, iki etkinliği dinleyicilerle buluşturuyor. Türkçe Vikipedi’deki Türkiye’den caz müzisyenlerine ait sayfaları artırmak için Vikimaraton düzenlenirken, Türkiye’de Caz belgeseli de İKSV’nin Youtube kanalından erişime açıldı.

CAZ MÜZİSYENLERİNİ ANLATMA ETKİNLİĞİ

Türkçe Vikipedi’deki Türkiye’den caz müzisyenlerine ait sayfaları artırmak ve geliştirmek için planlanan çevrimiçi etkinlik 30 Nisan Perşembe günü 16.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Katılımcılar, önce Vikipedi Türkiye editörlerinin vereceği eğitimle Vikipedi sayfaları oluşturmanın püf noktalarını öğrenecek. İKSV arşivinden seçilen fotoğraflar da müzisyenlerin sayfalarına eklenmek üzere katılımcılarla paylaşılacak.

TÜRKİYE'DE CAZ BELGESELİ

İKSV, 30 Nisan Uluslararası Caz Günü kutlamaları kapsamında, “Türkiye’de Caz” belgeselini İKSV’nin Youtube kanalında 2 ay boyunca tüm izleyicilerinin erişimine açıyor.

Batu Akyol’un yönetmenliğini yaptığı, ilk gösterimi 20. İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilen ve İKSV arşivinden kayıtların da yer aldığı “Türkiye’de Caz” belgeseli, caz müziğinin ve müzisyenlerinin Türkiye’deki durumunu, gelişim evrelerini ve etkileşimlerini Türkiye’nin tarihiyle paralel olarak inceliyor. (HABER MERKEZİ)