Semyanî Perîzade’den yeni single

Perîzade’nin yeni single’ı 30 Nisan’da yayınlanacak: Gönlümde yatan Kürtçe şarkılar yapmaktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – 'Kürt Amazon kadını' olarak bilinen Semyanî Perîzade’nin, "Xewna Berevajî" (Karşıt/Ters Yüz Rüya) adlı ikinci single’ı 30 Nisan’da tüm dijital müzik platformlarında yayınlanacak. “Xewna Berevajî"nin söz, kompozisyon ve vokal bestesi Perîzade’ye, altyapısı, El Japo’na ve düzenlemesi de Harun Elki’ye ait.

Kürt müziğinin dönemin ruhunu yansıtan modern kadın temsilcilerinden olmayı hedeflediğini belirten Semyanî Perîzade, "Gönlümde yatan, Kürtçe şarkılar yapmaktı. Xewna Berevajî adlı yeni single ile buna ilk adımı atmış oldum" dedi.

"Türler arasındaki çizgilerin neredeyse silikleştiği bir dönemde kimin neyi beğeneceği elbette belli olmaz" diyen Perîzade, “Xewna Berevajî”de dijital müziği tercih etti. R&B, Hip-Hop/Rap ve kısmen arabesk esintiler de barındıran şarkının alt yapısı ise yurtdışında hazırlandı.

SEMYANÎ PERÎZADE KİMDİR?

Semyanî Perîzade, 1981 yılında 11 çocuklu Kürt bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. “Bakur doğumluyum” diyen Perizade, 1992-93 yıllarında ailesinin bulundukları bölgeden zorunlu göç nedeniyle Mersin’e yerleşti. Dönemin koşulları ve ailenin göç ile imtihanının sonucu olarak eğitimini sürdüremeyen Perizade, liseyi açıköğretimden tamamladı.

Mersin’de bir süre Merhaba Sanat Tiyatro Topluluğu’nda oyunculuk yaptı. Mersin, Opera ve Bale kurucularından ve baş rejisörü Yaşar Eskin’den oyunculuk eğitimi aldı. Kendini bir üst seviyeye taşıyabilme hayali ile 2009 yılında İstanbul’a taşınarak Semiha Berksoy Opera Vakfı’nda Zeliha Berksoy'dan oyunculuk eğitimi almasının yanı sıra şan eğitimini Carmen Yeşiltepe’den aldı. Oyunculuk eğitimini başarıyla tamamlayan Perîzade, şan eğitimine uzun bir süre ara verdikten sonra tekrar Carmen Yeşiltepe ile şan eğitimine devam etmekte. Yoga eğitmeni olan Perizade, Yaratıcı Drama Liderliği eğitimi de aldı. (HABER MERKEZİ)