Koronadan ölen Love için Datça Belediyesi'nden 'iyi bilmezdik' mesajı

Koronadan ölen ABD'li arkeolog Iris Cornelia Love için Datça Belediyesi Twitter hesabından, "İyi bilmezdik" mesajı atıldı. İkinci bir mesajla da, 'şık olmadı' denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Datça Belediyesi, Knidos antik kentinde 1967-1977 arasında birçok kazı yapan Amerikalı Arkeolog Prof. Dr. Iris Cornelia Love’ın yeni tip Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Knidos’taki birçok tarihi eseri Amerika’ya kaçırmakla suçlanan Love için belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Knidos'u soyan, Afrodit heykelini bulacağım diye dinamitle taş taş üstünde bırakmayan Amerikalı Prof. Arkeolog Iris Cornelia Love, Corona'dan hayatını kaybetmiş. İyi bilmezdik" ifadeleri kullanıldı.

Belediyeden daha sonra yapılan paylaşımda ise "iyi bilmezdik" cümlesinin şık olmadığı eleştirisine katılıyor, affınızı istirham ediyoruz" denildi.

1969 yılında Knidos'taki Afrodit tapınağını keşfeden Iris Cornelia Love'un kazı izni, sonraki yıllarda kazı alanında tahribat yaratıldığı tespit edilince iptal edilmişti. Sadece Afrodit heykelini bulmaya odaklandığı ve kazı çalışmasından çok 'eser arama' çalışması yaptığı için eleştirilen Love 87 yaşındaydı ve New York'ta yaşıyordu.

Etiketler twitter datça korona