İstanbul Modern 23 Nisan için 'Geri Dönüşüm Dostları' projesi başlatıyor

İstanbul Modern, proje başlatıyor: Çocukların plastiğe farkındalık kazanmasını amaçlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Modern, her yıl gerçekleştirdiği 23 Nisan Şenlikleri'ni müzenin geçici olarak kapalı olduğu bu dönemde, yeni tip korona virüsü tedbirleri kapsamında "Geri Dönüşüm Dostları" adlı bir etkinlik ile çocukları kullanılmayan nesnelerle oyuncak karakterler tasarlamaya çağırıyor. Proje, 18-30 Nisan arasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kapsayan hafta boyunca uygulamada olacak.

İstanbul Modern’in sanatçılarla iş birliği yaparak hayata geçirdiği proje, çevre sorunlarına ve artan plastik kullanımına yönelik çocukların farkındalık kazanmasını amaçlıyor. Antonio Cosentino, İsmet Değirmenci, Nermin Er, Murat Germen, Seçkin Pirim ve Ekin Saçlıoğlu'nun çocuklar için tasarladığı altı ürünle İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Bölümünün farklı geri dönüşüm malzemeleriyle yapılabilecek etkinlik önerileri, müzenin internet sitesinde sunulurken sanatçıların geri dönüşüm nesneleriyle yaptığı etkinlik önerileri ve ortaya çıkardıkları karakterlerin kısa hikayeleri, ilham vermesi için müzenin sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

Tasarladıkları geri dönüşüm karakterlerinin fotoğraflarını, "sanatasarıl" etiketiyle sosyal medyada paylaşan çocukların yaptıkları, müzenin internet sitesinde 18 Mayıs'a kadar yayınlanacak.