Marianne Faithfull korona virüsü nedeniyle hastaneye yatırıldı

Rock tarihinin efsanevi kadın sanatçılarından Marianne Faithfull, korona virüsü nedeniyle hastaneye yattı. Geçmişte birçok sağlık sorunu yaşamış olan 73 yaşındaki Faithfull'un tedaviye yanıt verdiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya rock tarihinin efsanevi isimlerinden Marianne Faithfull'un korona virüsü nedeniyle hastaneye kaldırıldığı açıklandı. 73 yaşındaki sanatçının durumunun istikrarlı olduğu ve tedaviye yanıt verdiği belirtildi.

ZATÜRREYE DÖNÜŞTÜ

Yakın dostu olan sanatçı Penny Arcade, Rolling Stone dergisine yaptığı açıklamada, Faithfull'un bir süredir soğuk algınlığı nedeniyle kendini izole etmiş olduğunu ancak pazartesi günü durumu kötüleşince hastaneye gittiğini söyledi. Burada yapılan Covid-19 testi pozitif çıkan ünlü sanatçının, zatürre olduğu belirtildi.

ÇOK SAYIDA SAĞLIK SORUNU VAR

1960'lardan bu yana rock dünyasında efsaneleşmiş bir isim olan Faithfull'un geçmişte bazı sağlık sorunları yaşadığı biliniyor. Faithfull, aynı zamanda eroin bağımlısı da olduğu 1970'lerde anoreksiyaya yakalanmıştı. 2006'da meme kanseri tedavisi görmüş, 2007'de hepatit C olduğunu açıklamıştı. Ünlü sanatçının artrit başta olmak üzere bazı eklem sorunları yaşadığı, bir ameliyattan sonra enfeksiyon kaptığı için 2015'teki turnesini ertelemek zorunda kaldığı biliniyor.

'YAŞLANMAK VE ÖLÜM ÜZERİNE USTACA BİR MEDİTASYON'

Faithfull, 1960'lardaki ikonik çıkışının ardından hayatı boyunca düzenli olarak albüm yayınlamış bir isim. 2018 tarihli  'Negative Capability' isimli albümü, Observer gazetesi tarafından 'yaşlanma ve ölüm üzerine ustaca bir meditasyon' olarak tanımlanıp tam not almıştı. (DIŞ HABERLER)