Sanatçılar ve izleyiciler sosyal medyada buluşuyor: Evde kal sanatla kal

Korona virüsü nedeniyle sanatçılar eserlerini "@evdekalsanatlakal" Instagram hesabı ile izleyicilerle buluşturuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle zorunlu olmadıkça evlerden çıkılması çağrılarının ardından halkın büyük bölümü vaktini evlerinde geçiriyor.

Sanat etkinlikleri de iptal edilirken küratör Başak İlhan, sanatçılar ve izleyicileri buluşturmak amacıyla "@evdekalsanatlakal" adıyla bir Instagram sayfası açtı. Sanatçıların eserlerini "#evdekal" ve "#sanatlakal" hashtag'leriyle paylaşması çağrısına çok sayıda sanatçıdan destek geldi:

"Başlangıçta bağımsız bir etkileşim alanı oluşturarak, alternatif bir mekân yaratmayı düşlerken, dünya devinimini sürdürürken sanat durmuyor, üretim durmuyor ve bizler 'Sanat Mesafesiz Olsun' istiyoruz dedik. Kısa bir süre içerisinde günden güne artan bir destek ile karşılaştık. Gelen e-postaları ve Instagram üzerinden gelen mesajları gözden kaçırma endişesi ile bu oluşumu daha profesyonel bir boyuta taşımaya karar verdik. Bu platform en başta motive edici bir şeyler ararken, kendi kendini büyüten bir sayfaya dönüştü ve bu da bizleri yeni fikirler üretmeye yönlendirdi. Samimiyetimizi kaybetmeden sadece sanatçılara değil, sanatın bir ucundan tutan, ilgilenen herkese seslendiğimizi vurgulamak istedik. Şimdilerde duyurumuzu yineleyerek, bu süreç ve sonrasında dileğimiz bu oluşumun, etkileşimin bir sergi projesine dönüştürülebilmesini canlı performanslarla, bütün sanat dalları ile iç içe bir bütün haline gelen yeni bir oluşuma katkıda bulunmasını ve biriken küçük arşivimizin akademik çalışmalarla desteklemesini arzu ediyoruz."

Sanatçı Birim Erol ve "evdekalsanatlakal" sayfası yarın saat 21.00'de ortak canlı yayın yapacak. Canlı yayında Erol'un "AVAZ" projesi sanatseverlerle buluşacak. (HABER MERKEZİ)