Korona virüsü gişe rakamlarını vurdu

Seyirci rakamlarında büyük düşüş yaşanıyor. ABD'de bağımsız salonlar kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Korona virüsü salgını tüm dünyada gündelik hayatı sekteye uğratırken en çok etkilenen sektörlerden biri de sinema sektörü oldu. İtalya, Çin, Polonya, Hindistan gibi vaka sayısının oldukça yüksek olduğu ülkelerde sinema salonları kapatılırken, salonlarının açık olduğu ülkelerde de seyirci rakamlarında büyük düşüş yaşandı.

Kuzey Amerika’da bu hafta sonu toplam 55.3 milyon dolar gişe hasılatına ulaşıldı. Kuzey Amerika’daki gişe rakamları, 15-17 Eylül 2000’den bu yana beri ilk kez bu kadar düşük rakamlara gerilemiş oldu. Sinema salonlarının boş kaldığı bu hafta sonunda Kuzey Amerika’da 10 milyon dolardan fazla hasılat yapabilen tek film Onward oldu.

I Still Believe, 9.5 milyon dolar hasılatla bu hafta Kuzey Amerika gişesinde ikinci sırada yer alırken, Vin Diesel’ın başrolünü üstlendiği çizgiroman uyarlaması Bloodshot sadece 9.3 milyon dolar hasılata ulaştı.

BAĞIMSIZ SİNEMA SALONLARI VİRÜS NEDENİYLE KAPATILDI

Korona virüsü aynı zamanda, bağımsız yapımların gişe rakamlarını da oldukça kötü etkiledi. Amerika’da sinema salonu zincirleri salonlarını açık tutsa da New York, San Francisco, Seattle gibi şehirlerde birçok bağımsız sinema salonunun kapatıldı. Never Rarerly Sometimes Always, First Cow, The Roads Not Taken bağımsız yapımlar gişede beklentilerin çok altında kaldı. (KÜLTÜR SANAT)