İzmir'den ortak ses: Grup Yorum yaşasın istiyoruz

İzmir'de demokratik kitle örgütleri ve sanatçılar ortak bir açıklamada bulundu ve Grup Yorum ile dayanışma konseri yapacaklarını açıkladı: Grup Yorum yaşasın istiyoruz.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- İzmir’de demokratik kitle örgütleri, baskı ve konser yasaklarına karşı ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri için dayanışma konseri düzenleyecek. 12 Mart Perşembe günü Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek etkinliğe çok sayıda sanatçı eşlik edecek.

Demokratik kitle örgütleri, baskı ve konser yasaklarının son bulması talebi ile ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri için çok sayıda sanatçının katılacağı dayanışma konseri, 12 Mart Perşembe günü saat 19.30’da başlayacak.

'YORUM ÜYELERİNE YAŞAM HAKKI BİLE TANINMIYOR'

Düzenlenecek dayanışma etkinliğine çağrı yapan demokratik kitle örgütü temsilcileri, “Grup Yorum, ülke halklarına konserler vermiş, milyonları türkülerinde buluşturmuş; direnişlerde, grevlerde emekçilerin yanında olmuş bir müzik grubudur. Muhalif müziğin simgelerinden olan Grup Yorum üzerinde iktidarların hep baskısı oldu. Ancak 2015 yılından itibaren Yorum üyelerine yaşam hakkı bile tanınmıyor. Bizler demokratik kitle örgütleri olarak, taleplerinin kabul edilmesi, açlık grevi ve ölüm oruçları süreçlerinin, ölümler yaşanmadan son bulması için, iktidarı aklıselim davranmaya, duyarlı kamuoyunu Grup Yorum’un taleplerinin karşılanması çerçevesinde ‘ Sanata Özgürlük Grup Yorum Yaşasın İstiyoruz’ etkinliğinde bir araya gelmeye, dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Etkinliğe; Gazapizm, Suavi, Hüsnü Arıkan, Grup Abdal, Duvara Karşı Tiyatrosu, Niyazi Koyuncu, Pınar Aydınlar, Hilmi Yarayıcı, Erdal Bayrakoğlu, Barış Atay, Hamit Demir, Tuğrul Keskin, Cevdet Bağça, Praksis ve Sokak Orkestrası katılacak. (DUVAR)