YKY'de Şubat etkinlikleri

YKY, Şubat ayını dört etkinlikle karşılıyor. Murathan Mungan, 22 Şubat'ta Loca'da...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - YKKSY, 18 Şubat Salı günü "Ender Sesler" konser dizisinde Baki Duyarlar’ın yeni projesi “JazzARK Project” ile haftaya başlıyor. "JazzARK"ın ardından 19 Şubat'ta yapılacak olan Bilim Akademisi Konferansları’nda  ise Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, "Arkeolojinin Bakış Açısıyla Kültürel Evrimin Kırılma Noktaları"nı anlatacak. 21 Şubat Cuma günü ise yazar Tuncer Erdem, "Oda’nın konukları" etkinliğinde olacak. Son olarak, 22 Şubat Cumartesi günü "Harf’ten ve Nota"dan, Murathan Mungan’ın edebiyatına katkısı olan, sevdiği şarkıları konu alacak.

JazzARK PROJECT

Ender Sesler dizisinin yeni sezondaki ilk konseri, piyanist-besteci Baki Duyarlar’ın yeni projesi “JazzARK Project” ile gerçekleşiyor. Duyarlar, eski Türk usullerini ve makamlarını modern caz müziğinin tınılarıyla bir araya getiriyor. Duyarlar, 18 Şubat Salı günü saat 20:00’da Loca’da dinleyiciler ile buluşacak.

MEHMET ÖZDOĞAN VE 'ARKEOLOJİNİN BAKIŞ AÇISI'

YKKSY'nin ev sahipliğini düzenlediği Bilim Akademisi Konferansları’na bu ay, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan konuk oluyor. Anadolu'nun en eski yerleşim alanlarında yapılan ilk kazı ve bilimsel araştırmalara imza atan Özdoğan, Anadolu ve yakın çevresindeki bölgelerde meydana gelen ve bugünkü küresel toplum modelinin temellerini oluşturan dönüşümlerden bahsedecek. Konferans 19 Şubat Çarşamba günü saat: 18:30’da Loca’da sunulacak.

ODA'NIN KONUKLARI 

Yazarlar ve okurların bir araya geldiği “Oda’nın Konukları” söyleşi dizisinin Şubat konuğu, Tuncer Erdem olacak. Erdem, söyleşisinde, çizerlik ve yazarlık deneyimlerinden ve şu anda tasarı aşamasında olan kitaplarından söz edecek, soruları yanıtlayacak ve kitap imzalayacak. Etkinlik Oda, 21 Şubat Cuma günü saat: 18:30’da başlayacak.

MURATHAN MUNGAN'IN ŞARKILARI 

Kendi metinlerinde çok sevdiği şarkıcıların, şarkıların, bestekâların, sesini sık sık duyuran Murathan Mungan, bu hafta Harf'ten ve Nota'dan konuğu. Medeni Aziz Efendi, Sevim Şengül, Nikoğos Ağa, Şevki Bey onun eserlerinde karşımıza çıkan bestecilerden bazıları...

Etkinlik, 22 Şubat Cumartesi saat 17:00’da Loca’da yapılacak. (HABER MERKEZİ)