Bisahne'de Şubat ayı etkinlikleri

Bisahne yeni etkinlikleri ile 2020'ye giriyor. Etkinliklerde, Rus tiyatro topluluğu da yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2020’ye yeni bir oyunla giren Bitiyatro, kendi evi olan Bisahne’de yeni etkinlikleri izleyicileriyle buluşturacak. 13 yıldır sahnelenen "Etna", 27 Şubat’ta tekrardan izleyici karşısına çıkmaya hazırlanırken, bir Bisahne klasiği olan "Uzun Gecenin Kısaları" adlı kısa film söyleşi akşamları da festivallerden ödülle dönen üç kısa filmin yönetmenini ağırlayacak. Bisahne aynı zamanda bu ay Tiyatro Tezgah’ın "Şehir Büyüyor" oyununu konuk edecek.

YENİ OYUN 'GARSONLAR BİRLİĞİ'

Bitiyatro’nun yeni oyunu "Garsonların Birliği” dünyanın farklı bir prototipi olan, türlü talihsizlikler ve cazla dolu bir restoranı sahneye taşıyor. Yaşanan kazaların sürekli tesadüfe bağlandığı bu restoranda, garsonlar, bu tesadüfleri ve nedenlerini merak edip kendiliğinden gelişen bir serüvenin rüzgarına kapılıyor. Oyun, 26 Şubat Çarşamba akşamı saat 20:30'da sahnelenecek.

UZUN GECENİN KISA FİLM SÖYLEŞİLERİ 

Bisahne, ilki 2 yıl önce 21 Aralık’ta gerçekleşen "Uzun Gecenin Kısaları" film söyleşi akşamlarına 2020’de ev sahipliği yapacak. Laçin Ceylan moderatörlüğünde gerçekleşecek etkinlikte festivallerden ödül ya da ödüllerle dönen filmlerin gösterimleri sonrası kısa filmin; teknik sorunları, estetiği, finansal problemleri ve biçimsel disiplini ele alınacak.

21 Şubat 20:00’da Bisahne’de başlayacak olan, 2020 yılının ilk "Uzun Gecenin Kısaları"nda Zeynep Arısoy – Possible Impossibilities, Melik Aksan- Ouroboros ve Soner Sert – Hastabakıcı filmleriyle konuk olacak. Uzun gecenin kısaları etkinliği için önceden rezervasyon yapılması gerekli.

 RUS TİYATRO-STÜDYO “D.O.S.T.” 

Bisahne, Şubat ayında Rus bir tiyatro topluluğunu ağırlayacak. Kamera Obskura adlı oyunuyla Bisahne’ye konuk olacak ekip, oyunu kendi dillerinde oynayacak. 16 Şubat Pazar günü saat 18:00'de başlayacak olan 18+ oyunun biletlerine buradan ulaşılabilinir.

BİR DİĞER TİYATRO: ŞEHİR BÜYÜYOR 

Bu ay Bisahne'deki başka bir tiyatro da  Tiyatro Tezgah’ın yeni oyunu "Şehir Büyüyor". Küçük bir çingene kızın bir çukura düşmesinin ardından gelişen olayları konu eden oyun 22 Şubat Cumartesi günü 20:30’da oynanacak.

ETNA: BEDENDEKİ KUYULAR

Yabancılaşma ve zorbalaşmaya karşı tek başına sesini yükseltmeye çalışan Sophie'nin öyküsünü anlatan "Etna: Bedendeki Kuyular" Şubat ayında tekrardan Bisahne’de. Oyun, 27 Şubat 20:30’da oynanacak. (HABER MERKEZİ)