Yerin Kulağı: Metal müzik için bereketli hafta

Yerin Kulağı’nda bu hafta Avenged Sevenfold ve Sepultura albümleriyle, Lamb of God, Napalm Death ve Ihsahn teklileriyle yer alıyor. Yeni çıkanlar müzikleri sizler için derledik.

Google Haberlere Abone ol

Şubat ayının ilk haftası en çok metal dinleyen müzikseverleri sevindirdi. Türün en iyilerinden olan Avenged Sevenfold, Ihsahn, Sepultura, Lamb of God ve Napalm Death, yeni şarkılarını piyasaya sürdü. Yerin Kulağı’nda bu hafta Avenged Sevenfold ve Sepultura albümleriyle, Lamb of God, Napalm Death ve Ihsahn teklileriyle yer alıyor. Yeni çıkanlar müzikleri sizler için derledik.

Avenged Sevenfold

ABD’li metal grubu, 2008’de yayınladığı Diamond In The Rough’u güncelledi ve sadece dijital platformda ve plak formatında yayınladı. Eskiden yaptıkları ve albümlere dahil etmedikleri şarkıları, ‘cover’ları yeni şarkılarla birleştirerek yeniden piyasaya sürdü. Albümde Black Sabbath ve Pantera yorumları da bulunuyor. 16 şarkıdan oluşan derleme albüm 76 dakika uzunluğunda.

Ihsahn

Emperor’un kurucusu, Norveç müziğinin önemli isimlerinden İhsahn yeni bir tekli yayınladı. Yeni albüm hazırlığındaki müzisyen, geçen sene sadece bir yeni şarkı yayınlamış, bu sene ise daha hiç şarkı paylaşmamıştı.

Ihsahn’ın yeni şarkısı Nord dijital platformlarda dinlemeye açıldı.

Lamb of God

5 yıldır ses çıkarmayan ekstrem grup Lamb of God, yeni bir tekliyle dinleyicilerinin hasretini dindirdi. Yeni şarkı Checkmate kısa süre içinde yüzbinlerce dinlemeye ulaştı. Şarkıya ait video klip de dinleyicilere sunuldu.

Sepultura

Brezilyalı thrash metal grubu Sepultura, yepyeni bir albümle sahnelere dönüyor. 12 şarkıdan oluşan ve 51 dakika süren yeni albüm Quadra, Sepultura’nın 3 yıl aradan sonra yayınladığı ilk iş olma özelliği taşıyor. Grup albümde yer alan Means To An End adlı şarkıya çektiği video klibi de internette yayınladı.

Napalm Death

Grindcore müziğin en önemli temsilcilerinden Napalm Death, kendisinden beklenmeyecek uzunlukta iki yeni şarkı yayınladı. Logic Ravaged by Brute Force ve White Kross isimli şarkılardan oluşan bir tekli yayınlayan İngiliz grup, biri 3 diğeri de 4 dakikayı aşan uzunluktaki şarkılarıyla dinleyicilerini şaşırttı.