Barış Manço anılacak

Barış Manço, ölümünün 21. yılında anılacak. Barış Manço Vapuru, sanatçının sevenlerini taşıyacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkçe rock müzik tarihinin önemli isimlerinden Barış Manço, sevenleri, müzisyenler ve müzikseverlerin bir araya geldiği, kendi adını taşıyan vapurla düzenlenen özel seferle anılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamada, Şehir Hatları, 2 Şubat Pazar günü düzenleyeceği ücretsiz seferle, sevenlerini ünlü sanatçıyla buluşturacak. Lale Manço Ahıskalı, Doğukan Manço ve Batıkan Manço ev sahipliğinde gerçekleşecek olan vapur buluşmasında, 7'den 77'ye "Barış Severler" bir araya gelecek.

Kadıköy-Beşiktaş iskelesinden 10.30'da, Beşiktaş-Kadıköy iskelesinden de 11.00'de hareket edecek olan Barış Manço Vapuru, 12.00'de Kanlıca İskelesi'ne yanaşacak. Kabir ziyaretinin ardından dönüş yoluna geçecek vapurda Manço'nun ailesi, dostları ve sevenleri sanatçının eserlerini seslendirecek. Anma seferinde İSTEK Belde Okulları, Moda Mimar Sinan Lisesi Öğrencileri ve İz Manço "Barış Manço" şarkılarını yorumlayacak.

Kadıköy'de başlayıp sanatçının kabristanının bulunduğu Kanlıca’da son bulacak özel boğaz seferi, Barış Manço’nun tüm sevenlerine açık.

2 Şubat Pazar günü yapılacak Barış Manço vapuru programı şöyle:

10.30 Kadıköy Beşiktaş İskelesi hareket

11.00 Beşiktaş İskelesi hareket

12.00 Kanlıca İskelesi

12.00-13:30 Kabristan ziyareti

13.40 Kanlıca İskele dönüş hareket

14.40 Beşiktaş varış

15.10 Kadıköy Beşiktaş İskelesi Varış ve Etkinlik Sonu

BARIŞ MANÇO EVİNDE ANILDI

Şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Barış Manço, vefatının 21. yılında sevenleri tarafından Kadıköy'de anıldı.

Kadıköy Belediyesinin bugün Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği "Barış Manço'yu Sevgiyle Anıyoruz" başlıklı anma programında, sanatçının önderliğinde 1972'de kurulan Kurtalan Ekspres sahne alacak.

(İSTANBUL /AA)