Lucasfilm Obi-Wan Kenobi dizisini erteledi

Obi-Wan Kenobi dizisini ertelendi. Dizinin bölüm sayısı altıdan dörde düşürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Star Wars evreninin karakterlerinden biri olan Obi-Wan Kenobi‘nin prequel üçleme ile orijinal üçleme arasında yaşadıklarını anlatacak olan dizi bir süre önce duyuruldu ve prequel üçlemede karaktere hayat veren Ewan McGregor'un, Obi-Wan rolüyle ekranlara geri döneceği açıklandı. Ön hazırlık süreci devam eden Obi-Wan Kenobi dizisinin çekimlerine kısa süre içinde başlanması planlanırken gelen son haberler dizinin Lucasfilm tarafından süresiz olarak ertelendiğini gösteriyor.

Dizinin prodüksiyonunu durduran Lucasfilm, Londra’da bir süredir hazırlık yapan yapım ekibini gönderdi. Ekibe dizinin süresiz olarak ertelendiği ve şimdilik prodüksiyonun ne zaman devam edeceğini belli olmadığı söylendi. Obi-Wan Kenobi dizisini yazması için Oscar adayı senarist Hossein Amini ile anlaşılmıştı. Amini’nin altın bölümden oluşması planlanan dizinin ilk iki bölümünü kaleme aldığı, ancak bu senaryoların Lucasfilm Başkanı Kathleen Kennedy tarafından beğenilmediği söyleniyor.

BÖLÜM SAYISI ALTIDAN DÖRDE DÜŞÜRÜLDÜ

The Hollywood Reporter'ın haberine göre, Lucasfilm dizinin bölüm sayısını altıdan dörde düşürme kararı aldı. Henüz Disney veya Lucasfilm’den resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, Amini ile yolların ayrıldığı ve yeni bir senarist için arayışa başlandığı konuşuluyor. Dizinin tüm bölümlerini yöneteceği açıklanan Deborah Chow ve Ewan McGregor ise erteleme kararına rağmen projede yer almaya devam ediyor. (Kaynak)