Demirtaş oyununda: Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa

Sanatçı Jülide Kural, Selahattin Demirtaş’ın “Devran” isimli kitabındaki öykülerini okuma tiyatrosu olarak sahneye taşıdı. Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş salondakilere sürprizi olduğunu söyleyerek Selahattin Demirtaş’ın sevgilerini gönderdiği sesi dinletti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İktidar tarafından rehin alınmış bir siyasetçinin Selahattin Demirtaş’ın “Devran” isimli kitabındaki öykülerini okuma tiyatrosu olarak sahneye taşıyan Jülide Kural sahneye kırmızı elbisesiyle çıktı.

Oyun, bu akşam İstanbul’da, Kenter Tiyatrosu’nda izleyiciyle buluştu. Okunan öykülerden sonra sahneye davet edilen Başak Demirtaş duygularını “Dayanışma her koşulda umut verir, güç verir, moral verir ama sanatla olunca çok değişik duygular yaşattı bana” sözleriyle anlattı ve “Benim de size bir süprizim var” dedi. Sürpriz, Selahattin Demirtaş’ın izleyenlere selamlarını gönderdiği sesti. Demirtaş, “Salonda bulunan, bulunamayan bütün dostlara ayrı ayrı çok selamlarımı ilet. Hepsinin eline, emeğine sağlık. Sağ olsunlar” dedi. Salondakiler bu sese alkışla yanıt verdi.

ÇAV BELLA ŞARKISI BİRLİKTE SÖYLENDİ

Dünyanın hemen her yerinde aynı kadrajda olan kadınlar umut veriyor. Finlandiya’da da olsa durum böyle burda da. Oyunu izleyenler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın olması gazetecileri haliyle heyecanlandırdı. Gazeteciler bu kareyi en az beşten fazla çekmek için bir kaç dakika sahnedeydiler. Oyun başlanılacağı için inildi. Yani sürebilirdi…

Oyun bitiminde Jülide Kural kadınların bir aradalığının güzelliğine, gücüne vurgu yapınca salondaki kadınlar “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa” sloganını attı.

Oyun “Çav Bella” şarkısı ile bitti. İzleyenler de bu şarkıya eşlik ettiler.

Kadir İnanır da oyunu izleyenler arasında yer aldı...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve sanatçı Kadir İnanır da oyunu izlediler.