İstanbul'un saklı hikayeleri 'KarDes'te

Hrant Dink Vakfı, KarDes uygulamasında İstanbul'un çokkültürlü mirasını ve çokkatmanlı yapısını keşfetmek isteyen kullanıcılara yeni bir kapı aralıyor. Uygulamaya Ece Dizdar, Ceylan Ertem, Hayko Cepkin, Mahir Günşıray, Banu Güven, Nejat İşler, Ercan Kesal, Lale Mansur, Yekta Kopan, Eric Nazarian, Songül Öden, Tülin Özen, Tilbe Saran ve Ayla Jean Yackley sesleriyle katkı sundular. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hrant Dink Vakfı, KarDes adlı, İstanbul'un çokkültürlü mirasını ve çokkatmanlı yapısını keşfetmek isteyen kullanıcılar için Türkçe ve İngilizce dillerinde, kişisel gezi rehberi olarak tasarlanmış hem App Store hem de Play Store'dan indirilebilen ücretsiz bir mobil uygulamayı takipçilerine sundu.

KarDes uygulaması, kullanıcısına İstanbul’daki 900’e yakın çokkültürlü yapının yerini ve tarihini keşfetme, hafıza turları ile İstanbul’un çeşitli semtlerinde yürürken orada yaşamış kişilerin hikâyelerini dinleme, semtlerin ve mekânların eski fotoğraflarını görme veya hayal etme imkânı sunuyor. KarDes, toplumsal belleğe ışık tutarak İstanbul’un çoğulcu hikâyesinin anlatılmasına katkı sağlıyor.

900'E YAKIN MİRAS KARDES'TE 

KarDes kullanıcıları, bu uygulamayla İstanbul’daki 900’e yakın cami, kilise, sinagog, okul, mezarlık gibi yapılardan oluşan kültürel miras envanterini keşfedebilir ve çokkültürlü mirası görünür kılan rotalarda yürüyerek İstanbul’un saklı hikâyelerini tanınmış sanatçıların seslerinden dinleyebilirler.

Uygulamaya Ece Dizdar, Ceylan Ertem, Hayko Cepkin, Mahir Günşıray, Banu Güven, Nejat İşler, Ercan Kesal, Lale Mansur, Yekta Kopan, Eric Nazarian, Songül Öden, Tülin Özen, Tilbe Saran ve Ayla Jean Yackley sesleriyle katkı sundular.

Kardes mobil uygulamasını bu linkten indirebilirsiniz. (HABER MERKEZİ)