Rewşan'dan yeni albüm: TOV

Rewşan'ın ikinci albümü TOV 10 Ocak'ta çıkıyor. Lansman konseri 29 Ocak'ta Moda Sahne'de.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özgün yorumuyla ilk albümü  'Ax Lê Wesê' ile müzikseverlerin dikkatini çeken Rewşan, yeni albümü TOV (Tohum), CK Music Production etiketiyle 10 Ocak 2020’de tüm dijital platform ve müzik marketlerde yerini alacak.

TOV albümü Kamuran Ali Bedirhan, Fêrikê Ûsiv ve Aram Tigran gibi şair ve ozanların dizeleriyle, günümüz bestecilerinden Dr. Ahmet Kaya ve Mirady Doğan'a ait eserlerin birlikteliğiyle Progresif Folk türünde ortak bir sound oluşturuyor. Kürtçenin Kurmanci lehçesinden 10 eserin yer aldığı bu albümde Rewşan'ın kendi besteleri de var. Rewşan’ın ilk lansman konseri 29 Ocak 2020'de İstanbul, Moda Sahne'de gerçekleşecek.

REWŞAN KİMDİR?

Bitlis, Tatvan’da doğan sanatçı, Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden mezun olduktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi’nde Oyunculuk Yüksek Lisansı yaparken aynı zamanda keman, armoni ve viyola eğitimi de aldı. Uzun süre Türkiye’nin pek çok yerindeki çeşitli festival ve etkinliklerde Pera Jazz Orkestrası, Haliç ve İTÜ Oda Orkestrası, Çağdaş Müzik Topluluğu ve İstanbul Film Müzikleri Orkestrası ile konserler verdi; Acustic Moods ve Horizon gruplarında keman ve vokal olarak yer aldı. Aynı yıllarda AB'nin kültürel projesi olan "Barış Melodileri Senfoni Orkestrası"' ile Ermenistan ve Gürcistan'da Orkestra Şefi Aram Talalyan ile çalıştı. Repertuvarında, 1930’lu yıllara dayanan Erivan ve Bağdat Radyosu Kürtçe müzik arşivi ve Ermeni kompozitör Gomidas Vartabed’in derlemeleri önemli bir yer tutuyor. Uzun yıllar seslendirme de yapan sanatçı, halen sinema ve tiyatroda oyunculuğa da devam ediyor. 2019'da "Kirasê Te", "Azîzakam", "Bingol" ve "Desmala Min" olmak üzere 4 adet Single yayımladı. İlk albümü "Ax Lê Wesê" 2018'de yayımlandı. 2014 yılında Kürtçe kadın sözlü geleneği ve kültürel bellek üzerine "Dengên Bakûr (Kuzeyin Sesleri)" belgeselini hazırlayıp sundu. (KÜLTÜR SANAT)

Etiketler Kürtçe Rewşan TOV