'Küresel Bağlamda Aşırı Sağa Direnmek' konferansı Ankara'da

'Küresel Bağlamda Aşırı Sağa Direnmek' konferansı ODTÜ'de. Tarih 10 Ocak 2020.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Her yıl dünyanın farklı ülkeleri ve şehirlerinde düzenlenen Historical Materialism (Tarihsel Materyalizm) Konferansı 10-12 Nisan tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde düzenlenecek olan konferansın bu yılki ana teması "Küresel Bağlamda Aşırı Sağa Direnmek".

Konferansın resmi çağrı metninde tarihsel materyalist geleneğin farklı dallarında yer alan akademisyenler ve entelektüeller, kapitalizmin yıkıcı uygulamalarına ve dünya genelindeki otoriter yükselişe karşı çözüm perspektiflerini tartışmaya davet ediliyor.

Mülkiyeliler Birliği'nin düzenleyicileri arasında yer aldığı konferansın diğer düzenleyicileri arasında Praksis Dergisi, Türk Sosyal Bilimciler Derneği (TSBD), Sosyal Araştırmalar Vakfı (SAV), ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü yer alıyor.

Konferansta bildiri sunmak isteyenlerin 24 Ocak'a kadar www.hmankara.net adresine bildiri özetlerini göndermeleri gerekiyor. Bildirilerin gönderilebileceği bazı başlıklar şunlar: "Tarihten Ders Çıkarmak: Eski ve Yeni Otoriteryanizmler", "Yeni Otoriteryanizmin Ekomomi Politiği", "Olağanüstü Halin/İstisna Halinin Mirası: Fransa'dan Hong Kong'a", "Marksist Siyaset Teorisi ve Otoriteryanizmin Soyağacı."

.