Emlak ilanı fotoğrafı değil kaçakçılık ilanı

İtalya’da eski eser kaçakçılığı sebebiyle 27 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Kaçak eser satın aldıkları tespit edilen kişiler arasında doktorlar ve avukatlar bile bulunuyor. Eser kaçakçılığı için lüks emlak ilanlarının kullanıldığı tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalyan polisi, eski eser kaçakçılarının lüks villa ilanlarıyla satış yaptığını tespit etti. 27 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Bari Kültür Varlıklarını Koruma Birimi, 2019’un son altı ayını kapsayan araştırması sonucunda, yasa dışı eser kaçakçılığı yapanların emlak sitelerini kullandıklarını tespit ettiğini açıkladı. Lüks konut ilanlarının bazılarında, antika eserlerin göründüğü fotoğraflar kullanılıyor.

Bari ve Puglia’da bulunan villa türü konut ilanlarında, tarihi eserlerin göründüğü ev fotoğraflarının kullanıldığını fark eden polis, bu şekilde satışa çıkarılan eserlere el koydu. Polisin ele geçirdiği eserler arasında 30 adet antika silah, 16. yüzyılda Slovenya’da üretilmiş bronz bir top gibi çok eski objeler bulunuyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

.

Etiketler italya antika kaçak eser