APİKAM'da hafıza mekanları konuşulacak

APİKAM'da 2020 söyleşileri başlıyor: İlk konu kent belleği ve hafıza mekânları.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Kentin tarihine ve kültürüne ışık tutan Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) 2020 söyleşilerine başlıyor. APİKAM Ocak ayında "Kent Belleğini Hafıza Mekânları Üzerinden Okumak" üst başlıklı bir söyleşiler dizisi düzenleyecek. İstanbul ve Ankara'dan da konuşmacıların katılacağı etkinlik, APİKAM toplantı salonunda 18.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Etkinlikle İzmir'i hafıza mekânları üzerinden düşünmeyi sağlamak; kentlilik bilincinin oluşmasında müzelerin ve hafıza mekânlarının önemine dikkat çekmek hedefleniyor.

FARKLI ŞEHİRLERDEKİ HAFIZA MEKANLARININ İŞLEVLERİ ANLATILACAK

Farklı şehirlerdeki hafıza mekânlarının işlevlerinin üzerinde durulacağı söyleşiler dizisi 14 Ocak'ta İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) Esra Çankaya’nın konuşmacı olarak katıldığı “Bellekten Bilgiye Kültür Sanat Hafızası: İKSV” ile başlayacak.

21 Ocak'ta, Lorans Tanatar Baruh “Hafızanın Mekânı Mekânın Hafızası”, akademisyen Prof. Dr. Melek Göregenli ise “İzmir'i Hafıza Mekânları Üzerinden Düşünmek” üzerine konuşacak.

Söyleşiler dizisi 28 Ocak’ta Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden (VEKAM) Arzu Beril Kırıcı ve Alev Ayaokur’un “Kentlerin Hafızası: Müzeler ve Bellek Merkezleri” söyleşisiyle sürecek. Aynı gün APİKAM Müdürü Dr. Serhan Kemal Saygı ve Uzman Gözde Yılmaz’ın “APİKAM'ın bellek mekânı olarak işlevi” hakkındaki sunumlarıyla sona erecek. (DUVAR)

Etiketler kent Bellek mekan apikam