Devlet Opera ve Balesi'nden 3 bin kişilik yeni yıl konseri

Devlet Opera ve Balesi, Ankaralı dinleyicilerle buluşuyor. Konser 28 Aralık'ta gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Devlet Opera ve Balesi (DOB), Yeni Yıl Konseri'nde  tenor ve sopranoları sanatseverlerle buluşturacak. DOB Genel Müdürü, tenor Murat Karahan,yaptığı açıklamada, 3 bin kişilik Congresium'da düzenleyecekleri konser için klasik opera aryalarından napoliten parçalar ve Türk müziği eserlerine uzanan bir repertuvar hazırladıklarını söyledi.

'HER KONSERDE BİR GENÇ BİR YETENEĞİMİZİ İZLEYİCİLERLE BULUŞTURUYORUZ'

Karahan, 28 Aralık'taki konserde, Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestrasını Sunay Muratov'un yöneteceğini, birçok soprano ve tenorların sahnede olacağını belirtti. Soprano Burcu Uyar'ı bu sene Ankara Devlet Opera ve Balesi bünyesine aldıklarını ve Yeni Yıl Konseri'nde müzikseverlerle buluşturacaklarını dile getiren Karahan, şunları kaydetti:

"Konserlerini dinlemekten çok zevk aldığımız sopranolarımız Çiğdem Önol, Funda Ateşoğlu ve Esin Talınlı, tenor Aykut Çınar da bu konserde bizlerle olacak. Her konserde genç bir yeteneğimizi izleyiciyle buluşturuyoruz. Genç jenerasyon solistlerinden Kamil Kaplan da sahnede olacak. Bendeniz de birkaç eserle konsere katkıda bulunmaya çalışacağım."

Karahan, "Bugüne kadar hiçbir konserde seslendirmediğim bir aryayı da bu konserde seslendireceğim. Ankaralı izleyicilerimizin muhteşem dakikalar geçireceği bir konser olacak" dedi.

Sopranolar Çiğdem Önol, Esin Talınlı, Funda Ateşoğlu, Burcu Uyar, mezzosoprano Ferda Yetişer, tenor Murat Karahan ve Aykut Çınar, bariton Kamil Kaplan'ın sahnede olacağı konserin ışık tasarımını Fuat Gök üstleniyor. (ANKARA / AA)