Selahattin Demirtaş'ın öyküleri sahnede

Demirtaş'ın 4 öyküsü tiyatroya uyarlandı: 24 Aralık'ta Mersin'de sahnelenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üç yıldır Edirne'de tutuklu bulunan ve HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş’ın Seher ve Devran kitabından 4 öykü tiyatro oyununa uyarlandı. Merhaba Sanat Tiyatrosu, Demirtaş’ın Seher kitabından "Seher" ve "Deniz Kızı" ile Devran kitabından "Direnmek Güzeldir" ve "AVM" öykülerini oyunlaştırdı.

'UMARIM HALK YANIMIZDA OLUR'

Tiyatronun kurucularından Ramazan Velieceoğlu, Demirtaş’ın düşüncelerinin hapsedilemeyeceğini gösterebilmek için Seher’i oyun haline getirdiklerini söylerken şöyle konuştu:

“Seher fikri şöyle çıktı; doğruları söylediğimiz sürece suçlu konumuna düşürüldüğümüz bir sistem içerisinde yaşıyoruz. Tarih boyunca büyük düşünürler ve sanatçılar, düşündüklerini söyledikleri için cezaevlerine atıldı. Düşünceler dört duvar arasına sıkıştırılamaz. Tutsakların düşüncelerini dünyanın her yerinde, insanlara ulaşabildiğini göstereceğiz. Umarım halk yanımızda olur ve bizi destekler.”

KADIN ÖLÜMLERİNE KARŞI BİR DİRENİŞ

Seher'in kadın ölümlerine karşı bir direniş olduğunu belirten Velieceoğlu, öykünün gerçek yaşamdan alındığını söyledi. "Tiyatro oyuncuları olarak kendimizi bu konuda sorumlu hissettik" diyen Velieceoğlu, oyunu yazan kişinin Demirtaş olmasından dolayı sıkıntı çektiklerini ve oyunun hazırlanma süresinin 3 ayı bulduğunu dile getirdi.

Seher, 24 Aralık saat 19.00’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde sahnelenecek. (Kaynak: MA)