YouTube, 'Mekanın Sahibi'ni geri gönderdi

Rap dünyasının önde gelen isimlerine 'sataştığı' 'Mekanın Sahibi' şarkısıyla günlerce konuşulan Norm Ender'in başı telif hakkı yüzünden dertte. Çalıntı olduğu iddia edilen 'Mekanın Sahibi' Spotify'dan kaldırılıp yeniden yüklenmişti. Şarkı şimdi de YouTube'dan kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz aylarda Mekanın Sahibi şarkısı ile büyük çıkış yakalayan ve sosyal medyada günlerce konuşulan Norm Ender’in şarkısı telif hakkı nedeniyle Spotify’dan kaldırılmış, daha sonra ise yeniden yüklenmişti. Norm Ender şarkısının Spotify'dan kaldırılması üzerine “Loop: Müzik yaparken kullanılan yardımcı ses döngüleridir. Üretim amaçları şarkılarda kullanılmaktır. Aranjörler çok iyi bilir ve kullanır. Sizin bilmiyor oluşunuzdan yararlanmaya çalışan bebelerin kurbanı olmayın! Aynı kumaşla farklı elbiseler yapan terziler gibi, dikiyoruz” demişti.

Spotify’da yaşanan bu olaya gerekçe olarak Mekanın Sahibi’nin, ‘Young Slatt & B Stakk Feat Peewee Longway – Work My Move’ şarkısının beat’i ile aynı olması gösterilmişti. Mekanın Sahibi şimdi de YouTube'dan kaldırıldı. Bu durumun nedeniyle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmezken şarkıyı YouTube’da aratan kullanıcılar “Bu video, Dum Money Entertaintment tarafından gelen bir telif hakkı hak talebi nedeniyle artık kullanılamıyor” yazısı ile karşılaştı. (HABER MERKEZİ)