Clara Schumann’ın 200. doğum yılına özel konser

Clara Schumann’ın 200. doğum yıldönümü kutlanacak. Enstalasyon, 19 Aralık Perşembe günü 20:00’de.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Leipzig’de dünyaya gelen piyanist ve besteci Clara Schumann’ın 200. doğum yıldönümü Cem Mansur’un yönetiminde hazırlanan iki ayrı programla Cemal Reşit Rey’de kutlanacak. “Dikiz Aynasında Clara” başlıklı enstalasyon 19 Aralık Perşembe günü 20:00’de CRR fuayesinde gerçekleşecek. 22 Aralık Pazar akşamı 20:00’da ise, “Müzik ile Bir Yaşam" başlıklı açıklamalı konserde ünlü tiyatro sanatçısı Tilbe Saran ile piyanist Lucy Parham aynı sahneyi paylaşacak.

İlk etkinlikte üç farklı nesil ve farklı coğrafi kökenden gelen üç kadın besteci Violeta Dinescu, Annette Schlünz ve Beste Özçelebi yer alıyor. Clara Schumann ve onun müziğine köprü kuran sanatçılara, soprano Lisa Fornhammar, piyanist Mediha Khan ve viyola sanatçısı Cenk Erbiner eşlik edecek.

Etkinlikte mekan olarak fuayenin seçilmesinin amacı ise klasik müzik dinleyicilerini alışılmış kalıpların dışına çıkararak, farklı açılara yerleştirilen ekranlar aracılığı ile söyleşiler, metin, enstrümanlar ve sanatçılarla iç içe olacakları samimi bir deneyim yaşatmak.

Emanuel Mathias'ın 2011 yılında şoför Nebahat’tan esinlenerek ürettiği ¨Nebahat’in Kız Kardeşleri¨ isimli video enstalasyonu “Dikiz Aynasında Clara” projesinin esin kaynağı oldu. Döneminin güçlü ve bağımsız kadın şoförü Nebahat gibi Clara’nın mesajı da günümüzdeki kız kardeşleri tarafından sanatseverlerle buluşturulmaktadır.