Yerin Kulağı: The Who 13 yıllık suskunluğu bozdu!

Dünyanın en önemli rock gruplarından Britanyalı The Who yeni albümünü çıkardı. Foo Fighters peş peşe sıraladığı EP’lere bir yenisini eklerken, Tame Impala ve Pearl Jam’den yen tekliler geldi. Yeni çıkan müzikleri sizler için derledik.

Google Haberlere Abone ol

Yerin Kulağı’nda bu hafta Foo Fighters, The Who, Tame Impala ve Pearl Jam yeni şarkılarıyla yer alıyor.

The Who

50 yılı aşkın bir kariyere sahip, dünyanın en ikonik rock gruplarında The Who, yeni albümünü çıkardı. WHO adlı albüm 14 şarkıdan oluşuyor ve 57 dakika sürüyor. Aşina olunan The Who müziğinden birçok esinti barındıran albüm, grubun 2006’dan sonra yayınladığı ilk stüdyo albümü.

Foo Fighters

Nirvana’nın 1994’te Cobain’in intiharı ile dağılana kadar davulcusu olan Dave Grohl’un grubu Foo Fighters, yeni bir EP yayınladı. 01999925 adlı EP’nin en çok öne çıkan şarkısı ise Pink Floyd’a ait olan ve Foo Fighters tarafından yeniden yorumlanan Have A Cigar oldu.

19 dakika uzunluğundaki 5 şarkılık EP, grubun bu sene piyasaya sürdüğü onuncu yayın oldu.

Pearl Jam

‘Modası geçen’ grunge müziğin hala aktif olanlar arasında en önemlisi kabul edilen Pearl Jam, bir haftada tam dört tekli birden çıkardı. Angel, Santa God, Jingle Bells ve Falling Down isimli şarkıları arka arkaya dinleyicilere sunan grup, bazıları yeni bazıları eski olan bu şarkıları yeniden düzenleyerek piyasaya sürdü.

Tame Impala

Yeni albüm çıkarmaya hazırlanan Avustralyalı müzisyen Kevin Parker’ın tek kişilik projesi Tame Impala’dan yeni bir şarkı çıktı. Yeni çıkacak albümden yayınlanan ikinci şarkı Posthumous Forgiveness, ilk şarkıda yaratılan hayal kırıklığını unutturdu ve albüme dair beklentileri yükseltti. Epey beğeni toplayan yeni tekli iki ana kısımdan oluşuyor ve ilk kısmıyla beklenen ve istenen Tame Impala çerçevesini oldukça iyi bir şekilde yansıtıyor. Şarkının ikinci kısmı deneysel yönler barındırsa da grubun yeni şarkısı oldukça büyük ses getirmişe benziyor.