Bilginer: Bu ödülü beklemiyordum

Haluk Bilginer, Emmy Ödülü'yle ilgili konuştu: "Açık söylemek gerekirse bu ödülü beklemiyordum."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Şahsiyet' dizisindeki performansıyla 47. Uluslararası Emmy Ödülleri töreninde 'En İyi Erkek Oyuncu ödülü alan Haluk Bilginer, ödülün kendisi için sürpriz olduğunu ve çok heyecanlandığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Haluk Bilginer, yazar Hakan Günday ve yapımcı Kerem Çatay ile bir araya geldi. Bilginer'i tebrik eden Ersoy,  "Hem sanat camiası hem de sinema camiası için her şeyden önce de Türkiye açısından çok önemli bir hediyeyi, ödülü ülkemize getirmede başrol oynadınız. Bu ödül bir ekip işi. Sizlerin de büyük payı var. Açıkçası siz de konuşmanızda 'Sürpriz oldu.' diyorsunuz ama Türkiye için güzel bir sürpriz oldu. İnşallah hep böyle sürprizlerle karşılaşırız" diye konuştu.

'DEVLET DESTEĞİ ÖNEMLİ'

Haluk Bilginer, ülkelerin kendisini sanatıyla tanıtması için her anlamda devlet desteğinin çok önemli olduğunu söyledi ve "Sadece maddi destek de değil. O sanatın yapılması için özel yerler açarak, kendi adıma tiyatro için konuşayım, tiyatro salonları açarak, sinemayı destekleyerek, sinemanın yurt dışına çıkmasını sağlayarak destek olması çok önemli" dedi. Bilgilen, ödülüyle ilgili ise şunları söyledi:

"Aday olmuş olmak yeterince bir onurdu zaten fakat Türkiye'ye gelmesi beni çok memnun etti. Çünkü Türkiye'den bir sorumluluk hissettim omuzlarımda. Almazsam insanları hayal kırıklığına uğratacağım gibi bir şey oldu. İyi ki de Türkiye'ye gelmiş. Gerçekten tüm ülkede benim çok beklemediğim, beklediğimden de öte sevinç ve gurur kaynağı olduğunu gördüm. Bu da beni çok mutlu etti. Böyle bir şeye ihtiyacımız varmış demek ki. Ben onu anladım."

Bilginer, ödülün kendisi için tamamen sürpriz olduğunu dile getirerek, "Masada çığlık koptu zaten. Bayağı heyecanlıydım. Açık söylemek gerekirse bu ödülü beklemiyordum. Hatta aday olmayı beklemiyordum. Yüzlerce proje içerisinden aday olmak, böyle bir ödülü almak..." diye konuştu. (İSTANBUL/AA)