İslam Seçen son yolculuğuna uğurlandı

Mücellit İslam Seçen Yeni Kozlu Mezarlığı'na defnedildi. Seçen vefat ettiğinde 83 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dün İstanbul'da vefat eden cilt ustası (mücellit) İslam Seçen son yolculuğuna uğurlandı. 83 yaşındaki Seçen, uzun süredir kanserle mücadele ediyordu.

Seçen'in cenazesi bugün Fatih Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeni Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Klasik Türk cilt sanatı ustası olan Seçen, yurt içinde ve yurt dışında birçok yazma eseri restore etti.

1936 yılında Kosova'nın Priştine kentinde doğan İslam Seçen, 1957'de İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdi. 1961 yılında Süleymaniye Kütüphanesi'nde Cilt ve Patoloji Servisi'ni kuran Seçen, kütüphaneye 27 yıl hizmet etti.

Cenazeye katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy "Allah'a çok şükür İslam Hoca, hem Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'nü aldı hem de 2015'te Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaşayan insan hazinesi seçildi. Yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Yüzlerce eserin açığa çıkmasını sağladı. Allah herkese böyle talebe yetiştirmeyi, geleceğe eser kazandırmayı nasip etsin" dedi.

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ise "Binlerce eseri yeniden kazandıran çok değerli bir üstadı kaybetmekten dolayı büyük üzüntü duydum. İslam Seçen hocamıza Allah'dan rahmet, ailesine ve sevenlerine de başsağlığı dilerim" diye konuştu. (İSTANBUL/AA)