Ruşen Alkar'dan yeni albüm

Ruşen Alkar 'Hêdî Hêdî' ile dinleyicileriyle buluşuyor. Albüm, 29 Kasım'da yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzisyen Ruşen Alkar'ın yeni albümü çıkıyor. Kalan Müzik etiketi taşıyan Hêdî Hêdî 29 Kasım'da tüm mağaza ve dijital platformlarda olacak.

Ruşen Alkar, ikinci albümünü Hêdî Hêdî’yi, besteci/aranjör Şevket Akıncı prodüktörlüğünde hayata geçirdi. Türkçe karşılığı “Yavaş Yavaş” olan Hêdî Hêdî, Post Punk, Ambient', Çağdaş Caz, Krautrock, Funk gibi stillerin geleneksel Kürt müziği ile karıştığı, yerel ile şehir hayatı ritminin iç içe geçerek melezleştiği  bir şarkı albümü.

Ruşen Alkar, Türkçe ve Kürtçe beste yapan sayılı kadın sanatçılardan... Albümde 2 Türkçe, 4 Kürtçe besteci 3 Kürt geleneksel formda olmak üzere 9 şarkı bulunuyor.  Hêdî Hêdî'nin ana müzisyen kadrosunda, Ayşe Tütüncü, Cem Aksel, Onur Duygulu, Yıldırım Yalçınkaya ve aranjör Şevket Akıncı yer alıyor.

Sumru Ağıryürüyen (mandolin/vokal), Ali Tekbaş, Mehmet Akbaş (vokal), Ertan Tekin(duduk/dey), Tamer Temel, Serhan Erkol (saksofon), Paşa Çelik(gitar), Elif Canfeza Gündüz (klasik kemençe), Volkan Ergen, Nihal Saruhanlı (perküsyon), Özün Usta (perküsyon, hemp flüt), Apostolos Sideris (kontrabas) albüme katkı sunan diğer müzisyenler. Albümün mix ve mastering’i Cansun Küçüktürk’e ait.

RUŞEN ALKAR KİMDİR? 

Diyarbakır doğumlu olan Ruşen Alkar, müzik eğitimine Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi'nde başladı. Müzik Öğretmenliği alanında lisans ve yüksek lisans derecesini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde aldıktan sonra, aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Enstitüsü Müzik Bilimleri alanında doktora çalışmasını yürüttü. Akademik çalışmaları süresince, Kimlik, Toplumsal Cinsiyet, Sözlü Kültür, Kültürel Hegemonya gibi kavramlara odaklı alan araştırması çalışmalarını ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sundu. Alkar, 2001 yılından bu yana kamu bünyesinde müzik öğretmenliği yapmaktadır.

 İLK ALBÜM SEBR / SABIR HAKKINDA

Türkçe ve Kürtçe bestelerinin yanında, grup müziği enerjisiyle düzenlenmiş iki Kürtçe halk şarkısının da bulunduğu  ilk albümü Sebr/Sabır/Patience, 2015 yılında KALAN Müzik etiketiyle raflarda yerini aldı. Türkiye Rock müzik tarihinin önemli isimlerinden besteci/aranjör Serdar Ateşer'in prodüktörlüğünü yaptığı, Ayşe Tütüncü ve Cem Aksel'in konuk müzisyen olarak albümde yer aldığı Sebr/Sabır, müzik eleştirmenlerinin takdirini kazandı. 2015'ten bu yana müzik hayatını İstanbul'da sürdüren Alkar, birçok farklı albüme sesiyle konuk olmuş, bağımsız Kürt sineması örneklerine film müziği yapmış ve seçkin konser mekânlarda ekibiyle birlikte performans sergilemiştir. (HABER MERKEZİ)

Ruşen Alkar: Kürtçe müziğin sesi doğduğu topraklarda bile kısıkRuşen Alkar: Kürtçe müziğin sesi doğduğu topraklarda bile kısık