Yerin Kulağı: Pink Floyd eteğindeki taşları döküyor

Rock müziğe şekil verenlerden Pink Floyd, 1987-2019 arasında olan her şeyi dinleyicileriyle paylaşıyor. Bir odayı doldurabilecek kadar materyal içeren setten bir şarkı daha paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

Yerin Kulağı’nda bu hafta yeni teklisiyle Pink Floyd, derleme albümüyle Dulce Pontes, konser albümüyle Tim Buckley ve stüdyo albümüyle Blood Incentation var. Yeni çıkan müzikleri derledik.

Pink Floyd

Efsanevi İngiliz rock grubu Pink Floyd, The Later Years’ı çıkarıyor. Grup, eski parçalarından olan ve burada da yer alacak şarkılardan olan Sorrow’u (2019 Remix) dinlemeye sundu. Bununla birlikte Pink Floyd, tarihinin en büyük derlemelerinden birini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

The Later Years, Pink Floyd’un 1987-2019 yılları arasında yaptığı her şeyi içeren bir set. Dolayısıyla bu set için “Pink Floyd eteğindeki taşları döküyor” desek yerinde olur.

Pink Floyd üç yıl önce The Early Years adlı seti yayınlamıştı. 1965-1972 arasındaki çalışmaları, hiç yayınlanmamış kayıtlar içeren set 27 diskten oluşuyordu.

29 Kasım’da piyasaya çıkacak olan The Later Years’ta şunlar var:

  • Hiç yayımlanmamış kayıtlar, yeniden düzenlenmiş şarkılar ve yayınlanmamış konser kayıtlarından oluşan 5 CD’lik albüm,
  • Aralarında Pulse’un restore edilmiş hali ile 1989 Venedik Konseri’nin de bulunduğu 6 adet blue-ray,
  • Hiç yayınlanmamış canlı görüntüler, müzik videoları ve dökümanların bulunduğu 5 DVD,
  • 7 inçlik iki plak,
  • 60 sayfalık özel fotoğraf kitabı,
  • Grubun 80’ler ve 90’lardaki tur programlarının replikalarının ve şarkı sözlerinin yer aldığı bir set,
  • Sticker, poster türünde birçok materyalin yer aldığı ‘memorabilia’,
  • Çok yüksek kaliteli iki plak ve bir CD’den oluşan, özel şarkıların yer aldığı ve 24 sayfalık kitapçığı olan set.

Blood Incantation

ABD çıkışlı death metal grubu Blood Incantation, Hidden History of The Human Race adlı albümünü yayınladı. 36 dakikalık albüm 4 şarkıdan oluşuyor. 4 şarkılık albümündeki iki parçayı daha önce tekli olarak çıkaran grup, üç yıl aradan sonra ilk kez bir stüdyo albümü yayınlamış oldu.

Tim Buckley

Jeff Buckley’nin müzisyen babası, 1947-1975 arasında yaşayan Tim Buckley’e ait yeni bir kayıt yayınlandı.

Buckley’nin 1968 yılında Chicago Electric Theatre’da verdiği konserin tamamı dinleyicilere açıldı. Buckley’nin 1 saat 27 dakika süren canlı performansı iki CD halinde piyasaya sürüldü. Buckley’nin konser kaydında Sing a Song For You, Dolphins gibi en popüler parçaları da canlı çalınmış bir şekilde yer alıyor.

https://open.spotify.com/track/0eD1yirvbnkGgjq70pTzMh?si=MO4viODtT5SZ49Y16KkNkw

Dulce Pontes

Portekizli müzisyen ve oyuncu Dulce Pontes, 36 şarkıdan oluşan “Best of” albümünü çıkardı. 90’ların başında başlayan kariyerinde fado türüyle ismini tüm dünyaya duyuran müzisyen, 30 yıla yaklaşan müzik hayatındaki en iyi şarkılarından oluşan parçaları aynı albümde topladı. 18’er şarkının yer aldığı 2 disklik albüm 2 saat 29 dakika uzunluğunda. Albümde Pontes’in en ünlü eseri Fado Mae’nin yanı sıra dünyaca ünlü İtalyan müzisyen Ennio Morricone ile beraber yapılmış iki şarkı da yer alıyor.