İzmir’de 'Ne değişti' sempozyumu gerçekleşecek

İzmir'de 'Ne değişti' sempozyumu düzenleniyor. Sempozyum 2 gün sürecek.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Ölçümbilim Sempozyumu ve Sergisi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından 20-22 Kasım 2019 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek. MMO İzmir Şubesi, “ne değişti” ana temasıyla düzenleyeceği Ölçümbilim Sempozyumu ile bu alandaki değişimleri, gelişmeleri, teknik-yasal düzenlemeleri ve sektörel sorunları tartıştıracak.

Sempozyum kapsamında, “Yasal Metroloji”, “Akreditasyon Uygulamaları ve Sorunlar”, “Bilim, Savunma, Sağlık İçin Metrolojinin Etkinleştirici Rolü”, “Sıcaklık Ölçümleri”, “Elektriksel Ölçümler”, “Mekanik Ölçümler” gibi konularda 17 oturumda 56 bildiri, 11 poster bildiri sunumu gerçekleştirilecek.

SEMPOZYUMDA KANTARIN TOPUZU SERGİSİ DE YER ALACAK

Sempozyumun içeriği hakkında bilgi veren MMO İzmir Şubesi Başkanı Yüksel Yaşartekin, ölçümbilim alanındaki konuların derinlemesine tartışılmasına olanak sağlayacağını belirterek şöyle devam etti: “Ölçümbilimin temeli olan birimlerden kilogram, amper, kelvin ve mol birimlerinin tanımlarındaki değişiklikler ve tüm temel birimlerin, doğanın sabitleri ile tanımlanması göz önünde bulundurularak Sempozyumun ana temasını “ne değişti” olarak belirledik. Sempozyumda, izlenebilirliğin temel sabitler ile sağlanmasının avantajı, tüm dünyanın kullandığı ‘tüm zamanlarda, herkes için’ sloganı ile ne anlatılmak istendiği detaylandırılarak, günümüz dünyasına ve ülkemize yansımaları tartışılacak. Sempozyum paralelinde düzenlenecek sergide yer alacak 21 kurum ve kuruluş, ölçümbilim alanında ürün, hizmet ve çalışmalarını katılımcılarla paylaşma imkânı bulacak. Sempozyumun ikinci günü Doç. Dr. Tanfer Yandayan tarafından düzenlenecek çalıştayda ‘Takım Tezgâhları Metrolojisi’ konusu ele alınacak. Ayrıca sergi alanında Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi’nde yer alan ve koleksiyoner Yüksek Mimar A. Naim Arnas’ın kültür hayatımıza armağan ettiği farklı dönemlere ait 4 bin 500 terazi, ağırlık ve ölçü aletinden oluşan ‘Kantarın Topuzu’ Sergisi’nin bir kısmı da yer alacak." (DUVAR)